Els eurodiputats britànics van desprendre's de la responsabilitat dels plans de viatges sense visat enmig de la fila de #Gibraltar

Un eurodiputat britànic ha estat desposseït de la responsabilitat de processar una peça tècnica de la legislació de visa de brexit que no ha estat objecte d’acord, que ha estat segrestada pel govern espanyol que empeny les seves reclamacions a Gibraltar. Cap de la delegació conservadora del Regne Unit i eurodiputat de Gibraltar Ashley Fox (A la foto) ha condemnat la decisió com a postura ulterior innecessària d’Espanya i dels seus eurodiputats.

Els projectes de llei formen part dels preparatius de Brexit de la UE, i la Comissió Europea ha proposat una modificació de la legislació de visats existent per permetre als viatgers britànics beneficiar-se del viatge per visats. No obstant això, per insistència del govern espanyol, els estats membres van afegir una nota al peu de la legislació referent a Gibraltar com a "Colònia de la corona britànica'.

L'eurodiputat laborista britànic, Claude Moraes, com a president de la comissió que tramita la legislació, va ser responsable de dirigir la legislació a través del parlament i unir els diputats europeus en rebutjar el canvi durant una votació el mes passat.

No obstant això, després de la pressió dels diputats espanyols que han estat acusats d’utilitzar la qüestió de Gibraltar per obtenir suport en les properes eleccions nacionals, el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va fer el pas sense precedents d’intervenir en la matèria. Va encapçalar la reunió de les faccions polítiques del Parlament que van veure que els dos grups més grans van prendre la decisió de deslliurar Moraes de la seva responsabilitat per la legislació.

Després de la decisió, Fox va dir: “Gibraltar forma part de la família britànica i part de la seva elecció. El que hauria d'haver estat una mesura tècnica ha estat posat en perill per la incertesa i incessant postura espanyola.

"El president del Parlament ha demostrat una debilitat real en deixar-se frenar pels eurodiputats espanyols els partits del qual estan en ple campanya amb eleccions. Hauria de saber millor i quedar-se fora. "

Els projectes de llei, amb la nota al peu de Gibraltar, seran votats de nou per tot el parlament abans d’adoptar el dret, en cas que el Regne Unit abandoni la UE sense un acord.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, Parlament Europeu, Espanya, UK

Els comentaris estan tancats.