#NewDealForConsumers - La Comissió Europea acull un acord provisional per reforçar les normes de protecció del consumidor de la UE

El Parlament Europeu i el Consell han arribat a un acord provisional sobre normes de protecció dels consumidors més fortes i millor aplicades.

Les principals millores seran més transparents per als consumidors en comprar sancions efectives en línia i normes clares per abordar el problema de la doble qualitat dels productes a la UE. La Comissió Europea va proposar les noves normes a l’abril de l’any passat com a part de l’equip Nou acord per als consumidors.

El primer vicepresident Timmermans va dir: "Es tracta de protegir els consumidors mitjançant una major transparència i una aplicació robusta si els clients són enganyats. Amb aquest New Deal els consumidors sabran el que estan comprant i de qui els compren. "

La comissària Věra Jourová, Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, va afegir: "Amb aquest acord es comptabilitzen els dies de doble pauta al mercat únic. Els consumidors ja no haurien de ser enganyats pels diferents productes presentats com a idèntics. Els comerciants que seguiran enganyant s'enfrontaran a sancions elevades. El New Deal també reforçarà la protecció dels consumidors al món en línia i farà les compres en línia més transparents. "

Les mesures adoptades aportaran beneficis tangibles als consumidors:

  • Amb sancions efectives per violacions de la legislació de consum de la UE: les autoritats nacionals de consum tindran el poder d'imposar sancions efectives, proporcionades i dissuasives de manera coordinada. Per a les infraccions generalitzades que afecten els consumidors de diversos estats membres de la UE i que estan subjectes a l'aplicació coordinada de la UE, la multa màxima disponible en cada estat membre no serà inferior a XNXX% de la facturació anual del comerciant.
  • En abordar la doble qualitat dels béns de consum: les noves regles aclareixen que la comercialització d'un producte com a idèntic al mateix producte en altres estats membres, quan en realitat aquests béns tenen una composició o característiques diferents injustificadament diferents, seria una pràctica enganyosa.
  • Amb els drets de consumidor en línia reforçats: en comprar a un mercat en línia, els consumidors hauran de ser clarament informats sobre si estan comprant béns o serveis d'un comerciant o d'una persona privada, de manera que sàpiguen de quina protecció es beneficiaran si hi ha alguna cosa mal. En fer cerques en línia, els consumidors estaran clarament informats quan el trader paga un resultat de cerca. També s’informaran dels principals paràmetres que determinen el rànquing dels resultats de la cerca.

Propers passos

Aquest acord provisional ara ha de ser adoptat formalment tant pel Parlament Europeu com pel Consell.

Fons

El paquet New Deal for Consumers té com a objectiu aprofundir en el que la Comissió Juncker ja ha aconseguit per millorar la protecció del consumidor.

Sota el Estratègia per al mercat únic digital, la Comissió Europea ha presentat moltes iniciatives que adapten les regles del consumidor al món en línia, per exemple, posant fi a les tarifes d'itinerància o en un geoblockatge injustificat. A més, el modernitzat Reglament de cooperació en protecció al consumidor, adoptada a 2017, millorarà l’aplicació pública i la cooperació transfronterera de les autoritats de consum.

El New Deal for Consumers estava format per dues propostes de directives:

  • Una proposta d’actuacions representatives per a la protecció dels interessos col·lectius dels consumidors i la derogació de la Directiva de les injeccions 2009 / 22 / EC. Aquesta proposta té com a objectiu millorar les eines per aturar les pràctiques il·legals i facilitar la reparació per als consumidors on molts d'ells són víctimes de la mateixa infracció dels seus drets, en una situació de dany massiu. El treball sobre aquesta segona Directiva continua al Parlament Europeu i al Consell.

Més informació

Nou acord per als consumidors

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.