#Libya - UE per oferir milions d’euros en assistència humanitària

A mesura que molts libis continuaven sent desplaçats dins del seu país a causa del conflicte, la Comissió ha anunciat 6 milions d’euros en ajuda humanitària a 2019.

Això fa que l'assistència humanitària total al país sigui 2018-2019 a 15m €.

"La UE es manté davant del poble libi que ha patit anys de conflicte i inestabilitat. La nostra nova assistència humanitària proporcionarà accés a menjar, aigua neta, educació en emergències i assistència sanitària bàsica per als libis més necessitats. És fonamental que totes les parts en conflicte compleixin el Dret Internacional Humanitari i permeti a les organitzacions humanitàries que realitzin el seu treball de salvament ”, va dir el comissari de Christos Stylianides, Ajudant Humanitari i Gestió de Crisi.

El sector sanitari a Líbia s’esfunda particularment a causa de la manca de personal qualificat i de l’escassetat de medicaments essencials. Les ajudes de la UE també es canalitzen a projectes humanitaris que ofereixen protecció i suport psicosocial.

El suport humanitari de la Unió Europea a persones amb necessitats a Líbia ha arribat a 44.3m € des de 2014. L'ajuda humanitària forma part del major suport de la UE a Líbia per fer front a la crisi actual al país. La UE està implementant projectes 23 per valor de 70m € en suport bilateral a Líbia per promoure la governança, la salut, la societat civil i el desenvolupament socioeconòmic, mentre que 318 milions s'han mobilitzat sota el Fons Fiduciari d'emergència de la UE per a l'Àfrica per protegir els immigrants, refugiats i desplaçats interns a Líbia i donar suport a les comunitats locals per fer front al repte de la migració.

Fons

L’ajuda humanitària de la UE a Líbia ha ajudat a accedir a assistència sanitària essencial per a les víctimes del conflicte, incloent cirurgia de guerra d’emergència, rehabilitació física, pròtesi i suport psicosocial, subministrament de medicaments essencials i atenció a supervivents de violència de gènere. Contribueix a la restauració dels serveis d’atenció primària de salut en zones afectades per conflictes. La Comissió també dóna suport al "Mecanisme de resposta ràpida" creat per les organitzacions humanitàries per facilitar una ràpida prestació d'assistència humanitària bàsica quan hi hagi un nou desplaçament forçat o un altre xoc.

Les organitzacions humanitàries finançades per la UE han contribuït a la restauració dels serveis essencials de l'educació en Benghazi i Sirt afectats per conflictes, cosa que ha permès que milers de noies i nois accedeixin a l'educació bàsica i que rebin suport psicosocial.

Més informació

Líbia

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, L'assistència humanitària, finançament humanitària, Líbia

Els comentaris estan tancats.