#Brexit el forat negre: imploració, repartiment o elecció del divorci?

| Abril 15, 2019

El Regne Unit ara té fins a l'octubre de 31 per sortir de la Unió Europea, però l'elit política britànica segueix disputant sobre com, quan o si a Brexit, escriure Guy Faulconbridge, Kylie MacLellan i Andrew MacAskill.

Alguns funcionaris de la UE creuen que el Regne Unit podria canviar de parer: una inversió espectacular que il·lustraria la fortalesa del bloc i mantindrà un dels principals poders d'Europa dins del club.

Els partidaris euroescèptics del Brexit diuen que el divorci està amenaçat pel que van emetre com una trama antidemocràtica que corre el risc de soscavar l'estabilitat política al Regne Unit.

A continuació es mostren els escenaris possibles:

1) NO BREXIT: El nou retard dóna temps als opositors del divorci per impulsar la revocació de la notificació formal del divorci de l'article 50, o per a un referèndum, ja sigui a través del parlament o de les eleccions.

La primera ministra Theresa May, que va votar per quedar-se a la UE a 2016, ha descartat reiteradament qualsevol revocació o un altre referèndum. Però si se li derroca, un successor pot ser temptat de convocar una elecció.

El resultat de qualsevol elecció és incert i, si bé els dos manifestos principals dels partits donen suport al Brexit, el partit laborista de l'oposició dóna suport a un "referèndum confirmatori" sobre qualsevol acord.

El líder laboral, Jeremy Corbyn, que va votar en contra de la seva adhesió a 1975 i només va donar suport aviat a la campanya 2016 per romandre a la UE, només ha donat suport a un altre referèndum. El seu partit, però, està clar que vol un.

El ministre de Finances de maig, Philip Hammond, va dir el divendres (12 abril) que era molt probable que la idea d'un segon referèndum sobre Brexit es tornés a posar al parlament en algun moment, tot i que el govern es va oposar a qualsevol nou plebiscit.

El Parlament ha estat impregnat dels termes del Brexit, després de rebutjar el pla de retirada de maig tres vegades des del gener.

Quan durant els últims mesos els legisladors van celebrar dues vegades un seguit de vots sobre les diverses opcions de Brexit que tenien com a objectiu trencar l’estancament, l’opció més popular era un segon referèndum, tot i que no arribava a la majoria.

A l'abril 1, una proposta per a un altre referèndum va recolzar el suport dels legisladors de 280: els seients 40 no eren majoritaris. Una setmana abans tenia el suport dels legisladors de 268.

Si el Parlament acceptés un segon referèndum, el Regne Unit probablement haurà de demanar una extensió més enllà de finals d'octubre per permetre suficient temps per a una campanya.

Però a Brussel·les aquesta idea no és escandalosa.

Hi ha més retards a les cartes, depenent de l’evolució de la Gran Bretanya, segons funcionaris i diplomàtics de la UE.

Tres dels quatre ex primers ministres britànics encara vius: John Major, Tony Blair i Gordon Brown, han dit que el referèndum és la manera de resoldre la crisi.

El cas d’un segon referèndum podria millorar-se si els candidats europeus –principalment de partits de centre-esquerra– es troben bé en les eleccions del Parlament Europeu de maig 23-26.

Per obtenir un altre referèndum, el parlament britànic hauria d'aprovar una nova legislació i establir una pregunta. El regulador electoral britànic llavors necessitaria idealment sis mesos per provar la pregunta amb el públic i després concedir un període per a la campanya, va dir un portaveu.

Els dos costats de la divisió del Brexit es preparen per a la possibilitat d’un altre referèndum.

No està clar com votaria el Regne Unit i, fins i tot, si es votés, els partidaris del Brexit exigirien un tercer vot decisiu.

Goldman Sachs posa una probabilitat de 40% en un Brexit sense.

2) EL SEU REI PER A UNA OFERTA: Maig encara espera que el Parlament aprovi el tracte que va completar amb la UE al novembre, tot i que ha passat a repetir-se, i amb molta derrota al Parlament des de llavors. Per a un gràfic dels vots recents al parlament, vegeu aquí.

Maig es va comprometre a dimitir si s'aprovés el tracte, però això no va fer que els opositors euroescèptics ni els pro-europeus la recolzessin, per la qual cosa ara adverteix que el Brexit mai no passarà.

Si les converses amb el Partit Laborista finalment es col·lapsin, maig ha dit que acceptarà la voluntat del parlament sobre què fer a continuació.

Els vots de la Càmera dels Comuns, que han fracassat, han demostrat que cap de les alternatives a l'acord de maig, com ara deixar sense acord, un referèndum o una relació post-Brexit molt més estreta, encara pot reunir la majoria.

Una opció que podria guanyar els legisladors laborals és tenir una unió aduanera post-brexit amb la UE i alinear-se amb moltes de les regles del mercat únic del bloc.

Brexiteers i molts partidaris de la pertinença diuen que aquesta opció és una bogeria, ja que deixaria el Regne Unit sense dir cap motiu pel qual hauria de complir.

La UE seria feliç de fer-ho i podria fer-ho ràpidament.

Tal acord, diuen Brexiteers, seria "Brexit In Name Only".

Goldman Sachs posa una probabilitat percentual 50 sobre la ratificació d’un acord modificat.

ELECCIÓ 3: l’acord de maig torna a fracassar, el parlament no pot acordar què fer i May, o un successor, truca una elecció.

La propera elecció nacional britànica no es farà fins a 2022, però hi ha dues maneres en què es pot anomenar un vot anterior:

a) Els dos terços dels legisladors del Parlament 650 voten a favor de celebrar una elecció.

b) Si una proposta de confiança al govern no és aprovada per una majoria simple de legisladors i cap partit no pot aconseguir la confiança de la Cambra dels comuns durant els propers dies 14, es produirà una elecció.

4) NO OFERTA: el caos empitjora a Londres i una línia dura, el líder del suport al Brexit finalment va a la sortida de cap acord.

Aquest és l’escenari de malson per a moltes empreses. En deslliurar la cinquena economia més gran del món de les seves complexes relacions de comerç exterior, de cop i volta, provocaria els mercats financers i dislocaria les cadenes de subministrament a Europa i fora. L’impacte social i polític no és clar.

No-deal significa que no hi haurà transició, de manera que la sortida seria brusc. Gran Bretanya és membre de l'Organització Mundial del Comerç, de manera que les tarifes i altres termes que regeixen el seu comerç amb la UE serien establerts únicament sota les normes de l'OMC.

Goldman posa una probabilitat de 10% en una sortida sense repartiment.

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, EU, UK