És molt probable que el parlament del Regne Unit consideri el nou referèndum de #Brexit - Hammond

| Abril 15, 2019

La idea d’un segon referèndum sobre el Brexit serà molt probable que es posi de nou al parlament britànic, tot i que el govern es manté oposat a qualsevol nou plebiscit, va dir el ministre de Finances britànic (12 abril), escriu David Milliken.

Philip Hammond (a la foto) va dir que espera que el parlament trenqui l’impasse del Brexit mitjançant l’acord d’un acord a finals de juny, que acabi potencialment amb les convocatòries d’un nou referèndum i hi hagués una "bona oportunitat" d’un avenç en converses amb el partit laborista de l’oposició.

"Quedo optimista perquè en els pròxims dos mesos aconseguirem un tracte", va dir als periodistes a Washington on assisteix a reunions al Fons Monetari Internacional.

Però no es podia descartar un segon referèndum.

"És una proposta que és probable que, i amb totes les proves, es pugui posar al parlament en algun moment", va dir Hammond.

Fins ara, la primera ministra Theresa May no ha aconseguit que el seu propi partit conservador darrere del tràfic de divorcis de Brexit estigués d'acord amb altres líders de la Unió Europea el passat any, la va obligar a demanar al bloc un retard i començar les converses amb el Treball sobre com trencar el punt mort. al parlament.

Molts legisladors laborals estan pressionant al seu líder Jeremy Corbyn a exigir un nou referèndum en converses amb el govern.

Hammond va dir que mentre el govern s'oposava a un nou vot públic, altres demandes laborals –com una unió duanera amb la UE– estaven a debat.

Hammond va dir que es necessitarien uns sis mesos per celebrar un referèndum, de manera que si el parlament va votar en un parell de mesos per convertir-se en una condició per aprovar un acord de Brexit, no hi hauria temps abans que Gran Bretanya deixés la UE l'octubre. . 31.

Un dels ministres més pro-europeus de maig, Hammond, s'ha enfrontat a crítiques dels partidaris del Brexit de dir que Gran Bretanya hauria d'estar a prop del bloc. Recentment els va enfadar de nou descrivint un altre referèndum sobre Brexit com una "proposta perfectament creïble".

"Al final, un segon referèndum és un tema sobre el parlament i els números parlamentaris, i on el Partit Laborista arriba a això, ja que el propi partit laborista està profundament dividit sobre aquest tema i, en algun moment, haurà de decidir d'on és "," va dir Hammond.

El Parlament ha rebutjat prèviament la idea d’un nou referèndum i altres possibles solucions a l’impasse Brexit.

Hammond va dir que el risc d'un brèxit sense cap acord havia estat reduït, però que no es va evitar per la demora d'aquesta setmana de la sortida de la Gran Bretanya i que aquest resultat es podria sentir en l'economia global.

Acabar la incertesa "deslliurarà el gran nombre d’inversions potencials que pesa sobre l’economia britànica en animació suspesa", va dir.

El governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, va dir dijous (11 Aptil) que el Brexit havia empès la incertesa empresarial "a través del sostre".

Carney ha de renunciar a finals de gener, després d'haver retardat la seva sortida dues vegades per ajudar els preparatius de Brexit.

Hammond va dir que el Brexit podia retirar alguns candidats qualificats a la recerca del proper governador del BoE que ja estava en marxa.

"Pot haver-hi alguns candidats que podrien ser dissuadits d'una sol·licitud a causa del debat polític al voltant del Brexit, que inevitablement el governador del Banc d'Anglaterra no pot evitar formar part", va dir.

Els partidaris del Brexit han acusat sovint a Carney d’avaluar excessivament els costos de sortir de la UE.

Hammond també va dir que el retard del Brexit estava obstaculitzant els esforços del govern per millorar la productivitat econòmica i podia tirar endavant un pressupost plurianual previst per a departaments governamentals a finals d'aquest any.

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, partit conservador, EU, UK