El Parlament de la Unió Europea aprova estàndards de tota la UE per protegir millor els informadors

Els diputats europeus han avalat amb gran majoria l’acord definitiu sobre estàndards comuns a nivell de la UE per protegir millor els denunciants contra les represàlies establint procediments coherents i mesures de protecció sòlides.

Jean-Marie Cavada, vicepresident de la Comissió d'Afers Jurídics, va dir: "Els denunciants contribueixen al manteniment de l'estat de dret i de la democràcia a la nostra Unió; és la nostra responsabilitat protegir-los. Finalment, tindrem estàndards de tota la UE tan esperats per protegir-los millor. "

"Les violacions de drets s'estan duent a terme a través de fronteres, de manera que els denunciants necessiten una forta protecció europea. Finalment estem acabant amb el patchwork legal actual de tota la UE i, en canvi, estem creant mecanismes coherents i efectius ".

“La posició ALDE ha estat determinant durant les negociacions i en les decisions preses. Això va comportar un acord interinstitucional molt equilibrat. M'alegro que amb el vot, el Parlament Europeu hagi pujat el darrer obstacle ".

Les empreses privades i les entitats públiques hauran de posar en marxa mecanismes d'informació interns i els estats membres hauran de designar autoritats públiques encarregades de rebre i gestionar els informes. L’acord final preveu que el xiuletari gaudís de la protecció que ofereix la Directiva si ell o ella s’informa primer internament i / o externament sense haver de justificar la seva elecció del canal d'informació.

En els casos de perill imminent o, per exemple, si hi ha un risc que les proves puguin ser ocultes, el xiulador podria revelar públicament l'incompliment. A més, es proporcionarà l’accés a informació independent, l’accés a una assistència efectiva de les autoritats, l’accés a mesures correctives i l’assistència jurídica.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Parlament Europeu

Els comentaris estan tancats.