#EUUSTrade - La Comissió dóna la benvinguda a la llum verda del Consell per iniciar negociacions amb els Estats Units

La Comissió Europea dóna la benvinguda a la decisió que ha tingut avui el Consell d’adoptar les directrius de negociació per a les converses comercials amb els Estats Units, continuant així a complir la implementació de la declaració conjunta acordada pels presidents Juncker i Trump el juliol de 2018.

Els Estats membres de la Unió Europea van donar llum directa a la Comissió per iniciar negociacions formals amb els EUA sobre dos acords, un sobre l'avaluació de la conformitat, i l'altre sobre l'eliminació de les tarifes dels productes industrials. Això és només tres mesos després de la Comissió Europea presentar els mandats i en línia amb el conclusions del Consell Europeu de març, durant els quals els líders de la UE van demanar una "implementació ràpida de tots els elements de la declaració conjunta EUA-UE de 25 July 2018".

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va dir: "La Unió Europea està donant per vençut el que el president Trump i jo hem acordat sobre 25 2018. Volem una situació de guanyar-guanyar en el comerç, beneficiosa tant per a la UE com per als Estats Units. Notablement volem reduir les tarifes dels productes industrials, ja que això podria provocar un augment addicional de les exportacions de la UE i dels Estats Units per un valor aproximat de 26 milions d'euros. La Unió Europea i els Estats Units tenen una de les relacions econòmiques més importants del món. Volem enfortir encara més els intercanvis comercials entre nosaltres a partir de l’esperit positiu del juliol passat. "

Cecilia Malmström, comissària de comerç, va dir: "Aquesta és una decisió benvinguda que ajudarà a alleujar les tensions comercials. Ara estem preparats per iniciar converses formals per a aquests dos acords dirigits que aportaran beneficis tangibles per a les persones i les economies dels dos costats de l'Atlàntic. Estic convençut que trencar les barreres comercials entre nosaltres pot ser guanyar-guanyar ".

Les directrius de les negociacions cobreixen dos possibles acords amb els EUA:

  • Un acord comercial estrictament centrat en productes industrials, excloent els productes agrícoles, i;
  • un segon acord, sobre avaluació de la conformitat per facilitar a les empreses que demostrin que els seus productes compleixen els requisits tècnics de les dues bandes de l'Atlàntic.

D'acord amb les directrius acordades pels governs de la UE, la Comissió examinarà encara més els possibles impactes econòmics, ambientals i socials de l'acord, tenint en compte els compromisos de la UE en els acords internacionals, inclòs l'Acord de París sobre el canvi climàtic. Aquesta avaluació, així com el procés de negociació en si, es durà a terme en un diàleg regular amb el Parlament Europeu, els estats membres, la societat civil i tots els grups d'interès rellevants, en línia amb el compromís de la transparència per part de la Comissió Europea. Com a part del seu compromís amb una política comercial inclusiva, la Comissió està executant una consulta pública sobre la cooperació reguladora voluntària.

An anàlisi econòmica realitzada per la Comissió Europea ja indica que un acord entre la UE i els EUA per eliminar les tarifes de béns industrials augmentaria les exportacions de la UE a Estats Units per 8% i les exportacions nord-americanes a Xina per 9%. Això correspon a guanys addicionals de 2033 milions d’euros i 27bn d’euros en exportacions de la UE i dels EUA respectivament.

Fons

Com a resultat directe de la reunió del president Juncker amb el president Trump a 25 2018 de juliol, i la declaració conjunta acordada per ambdues parts, no es van imposar noves tarifes, inclosos els cotxes i les peces d'automòbils, i la UE i els EUA estan treballant per eliminar tots els existents tarifes industrials i millorar la cooperació.

Des de juliol, 2018, la UE i els Estats Units han treballat a través del grup de treball executiu UE-Estats Units per implementar les accions acordades a la declaració.

Al gener, 2019, la Comissió va presentar als estats membres propostes per negociar mandats per eliminar les tarifes industrials i facilitar les avaluacions de conformitat amb els Estats Units. La decisió d'avui finalitza aquest procés d'aprovació.

Pel que fa a altres aspectes de la declaració conjunta, els Estats Units són ara el principal proveïdor de soja a Europa i aviat podran ampliar el seu mercat, després de la decisió de la Comissió Europea de llançar el procés per autoritzar l’ús de grans de soja als EUA biocombustibles. La Comissió Europea publicarà les últimes xifres demà. Les xifres recents també han mostrat un fort augment en els enviaments de gas natural liquat (GNL) dels EUA als mesos d’octubre i novembre de 2018. La UE també ha identificat una sèrie d’àrees on la cooperació voluntària en qüestions normatives amb els Estats Units podria produir resultats ràpids i substancials.

Més informació

La UE i EUA declaració conjunta de juliol 2018

Anàlisi econòmica de la Comissió

Fitxa tècnica: guanys econòmics derivats de l'eliminació de les tarifes industrials entre la UE i els Estats Units

Consulta pública sobre cooperació reguladora UE-Estats Units

Més informació sobre relació comercial UE-EUA actual

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, EU, Tisa, Comerç, Els acords comercials, US

Els comentaris estan tancats.