#RoadSafety - El Parlament aprova les normes de la UE que requereixen tecnologies de salvament en vehicles

Situació perillosa del trànsit de la ciutat © AP Imatges / Unió Europea-EPEls usuaris de carreteres vulnerables, com els ciclistes i els vianants, representen gairebé la meitat de les víctimes dels accidents de trànsit © AP Images / European Union-EP

Les funcions de seguretat, com l’assistència de velocitat intel·ligent i el sistema de frenat avançat d’emergència, s’hauran d’instal·lar a vehicles nous a partir del mes de maig.

"Aquesta llei prepara el camí per salvar milers de vides en els propers anys. El nostre enfocament era sempre la seguretat dels usuaris de la carretera, especialment els vulnerables. Els equips obligatoris addicionals per a automòbils, camions i autobusos ajudaran a salvar la vida de la gent ", va dir Róża Thun (EPP, PL), que va dirigir aquesta legislació a través del Parlament. El tracte provisional amb els ministres de la UE es va assolir el març de 26.

Vehicles millor equipats per evitar accidents

Els sistemes avançats que s’hauran d’incorporar tots Els vehicles nous són: assistència intel·ligent de la velocitat; facilitació d'instal·lació de bloqueig d'alcohol; somnolència i atenció del conductor; avís avançat de distracció de controladors; senyal d’aturada d’emergència; invertir la detecció; i gravador de dades d'esdeveniments ('Black Box').

Segons les estimacions, el sistema d’assistència intel·ligent de la velocitat (ISA) podria reduir les víctimes mortals a les carreteres de la UE. “ISA proporcionarà un controlador amb comentaris, basat en mapes i observació de senyalització de carreteres, sempre que se superi el límit de velocitat. No introduïm un limitador de velocitat, sinó un sistema intel·ligent que farà que els conductors siguin plenament conscients de la velocitat. Això no només farà de tots nosaltres més segurs, sinó que també ajudarà els conductors a evitar els bitllets a gran velocitat ", va dir Thun.

Per als turismes i els vehicles comercials lleugers, també serà obligatori disposar d'un sistema de frenada d'emergència (ja obligatori per als camions i autobusos), així com un sistema de manteniment de carrils d'emergència.

La majoria d’aquestes tecnologies i sistemes s’establiran obligatòriament a partir del maig 2022 per a nous models i des del maig 2024 per als models existents.

Camions i autobusos més segurs per a ciclistes i vianants

Els camions i els autobusos hauran de ser dissenyats i construïts perquè els usuaris de la carretera vulnerables, com els ciclistes i els vianants, siguin més visibles per al conductor (l'anomenada "visió directa"). Aquests vehicles hauran d'estar equipats amb funcions avançades per reduir "al màxim possible els punts cecs davant i al costat del conductor", diu el text.

La tecnologia de visió directa s'hauria d’aplicar als nous models a partir del novembre de 2025 i dels models existents a partir del novembre de 2028.

Millora de les proves de xoc i parabrises

Les noves regles també milloren els requisits de seguretat passiva, incloses les proves de xoc (davanter i lateral), així com els parabrises per mitigar la gravetat de les lesions de vianants i ciclistes. També es millorarà l’homologació de pneumàtics per provar els pneumàtics usats.

Propers passos

El reglament, aprovat pel Parlament amb vots de 578 per a 30 i les abstencions de 25, ara es presentarà per a l'aprovació del Consell de Ministres de la UE.

A 2018, al voltant de 25,100, la gent va morir a les carreteres de la UE i 135,000 va resultar greument ferit, segons xifres preliminars publicat per la Comissió.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Parlament Europeu, transport, vehicles

Els comentaris estan tancats.