#OLAF: el Parlament obre un camí a una lluita més eficaç contra el frau

El Parlament Europeu ha adoptat la seva posició de negociació en primera lectura sobre la reforma de l'Oficina Europea de Lluita Antifrau (OLAF). "Hem aconseguit una fita important en el nostre camí cap a una política antifraude més forta a nivell de la UE", va dir la diputada Inge Gräßle, presidenta de la Comissió de Control Pressupostari, que va ser l'autor d'aquest informe.

“Hem aconseguit un consens en comitè entre els grups polítics sobre molts problemes. Tots volem que la OLAF sigui més forta mitjançant la millora de l'eficàcia i la solidesa legal de les seves investigacions, cosa que donarà lloc a una oficina globalment més efectiva. Volem que les autoritats dels estats membres aprofitin millor i millor els resultats de les investigacions de l'OLAF. "

La demanda clau del Parlament és reforçar els drets processals de les persones afectades per les investigacions: "Volem donar a les persones afectades el dret d’accedir a l’informe final de l’OLAF i presentar una demanda contra aquest informe si consideren que els seus drets han estat violats durant un investigació. Això significaria una gran bretxa a la legislació actual ", va explicar Gräßle.

"Ara, el Consell, que, després de mesos de deliberacions internes, encara no té una posició comuna, ha de complir-se. El nou Parlament estarà llest per negociar després de les eleccions europees ", va afegir Gräßle.

La revisió del Reglament de l’OLAF es va fer necessària amb la creació de la Fiscalia Europea (EPPO) que està previst que siga operativa al final de 2020. L’OEPP es farà càrrec parcial de les tasques de l’OLAF, cosa que fa necessàries certs canvis en la base legal de l’OLAF. A més de millorar les disposicions sobre la cooperació entre l'OLAF i la OEPP, el Parlament dóna suport a la racionalització de les normes sobre com dur a terme investigacions, reforçant els drets del comitè de supervisió de l'OLAF i promovent l'admissibilitat dels informes de l'OLAF en els procediments judicials nacionals.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.