Declaració del portaveu de les execucions al Regne de #SaudiArabia

Ahir (abril de 24) el Regne d'Aràbia Saudita va executar a la gent de 37 simultàniament a diferents ciutats del país. Això marca el major nombre d’execucions en un sol dia a Aràbia Saudita des de 2016 i confirma la tendència negativa d’aquest país en fort contrast amb el creixent moviment abolicionista de tot el món.

Aquestes execucions massives susciten seriosos dubtes sobre el respecte del dret a un judici just, que és un estàndard mínim internacional bàsic de justícia. L'execució de persones menors d'edat en el moment dels presumptes càrrecs constitueix una infracció més greu. A més, la identitat de la majoria dels executats i els dubtes sobre la gravetat dels càrrecs d'alguns d'ells tenen el potencial per alimentar les tensions sectàries que ja dominen la regió.

La Unió Europea s'oposa inequívocament a l'ús de la pena de mort en tots els casos i sense excepció. És un càstig cruel i inhumà, que no actua de dissuasió i representa una negació inacceptable de la dignitat i la integritat de la humanitat. Als països que encara executen persones, la Unió Europea continuarà reiterant la seva posició de principis contra la pena de mort i defensant la seva abolició.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Saudi Arabia

Els comentaris estan tancats.