Connecteu-vos amb nosaltres

Xina

#BRF rep comentaris positius

COMPARTIR:

publicat

on

Des del seu llançament el 2013, la Iniciativa de la Franja i la Ruta (BRI) ha donat resultats que han injectat un fort impuls de creixement en un món ple d'incertesa, van dir els participants al segon Fòrum de la Franja i la Ruta per a la Cooperació Internacional (BRF). Escriu Li Ruohan i Li Xuanmin.

Gairebé 5,000 delegats de 150 països i 90 organitzacions internacionals es troben a la capital xinesa del 25 al 27 d'abril per a l'esdeveniment, esperant veure com poden beneficiar-se i contribuir a la plataforma en el futur.

El dijous 25 d'abril, el president suís Ueli Maurer va dir en una conferència de premsa celebrada a l'ambaixada de Suïssa a Pequín que el país signaria un memoràndum d'entesa (MOU) sobre BRI amb la Xina el 29 d'abril. Fins ara, 126 països i 29 organitzacions globals s'han unit a la BRI, va informar l'agència de notícies Xinhua.

També el 25 d'abril es van celebrar a Pequín 12 subfòrums sobre comerç, finançament, cooperació regional, comunicació digital, intercanvis entre persones i altres, així com una conferència de CEO que va atreure uns 900 representants d'empreses, organitzacions comercials i grups empresarials nacionals i estrangers.

Global Times els periodistes van trobar que les ofertes signades durant els esdeveniments de dijous anaven més enllà dels sectors comercials tradicionals. També s'han arribat a acords de cooperació sobre serveis al núvol, cooperació amb noves energies i tecnologies financeres.

"La BRI és un bell exemple de quin tipus de cooperació internacional necessita el món", va dir l'exprimer ministre francès Jean-Pierre Raffarin. Global Times.

"El món és perillós ja que s'enfronta a amenaces del terrorisme, el canvi climàtic, la crisi de migrants, les guerres comercials i no estem d'acord amb moltes coses ara mateix. El que el món necessita ara és més cooperació i menys tensió", va dir Raffarin.

anunci

"La BRI és una iniciativa per la pau, perquè és una iniciativa per a la cooperació", va remarcar Raffarin.

Per a Gregory Bowen, ministre de Desenvolupament d'Infraestructures, Utilitats Públiques, Energia, Transport i Implementació de Granada, la BRI és una plataforma on tots els països implicats són tractats per igual, independentment de la seva mida.

"A diferència d'algunes grans economies que sovint ens parlen malament, la Xina escolta el petit país sobre el que vol dir i ens consulta", va dir Bowen.

"Algunes grans potències temen que puguin perdre el control total en algunes àrees a causa de la iniciativa, però la resta mirem la iniciativa amb esperança", ha assenyalat.

El ministre granadià va dir que el seu país, que només té 344 metres quadrats al Carib amb una població de 112,000 habitants, busca més cooperació amb la Xina en la cooperació comercial i de comunicació digital.

Vera Songwe, secretària executiva de la Comissió Econòmica per a l'Àfrica de l'ONU, ho va dir Global Times que esperava que s'arribéssin a acords més viables al final del segon BRF en sectors com les infraestructures i la logística.

Songwe va assenyalar que el segon BRF ha estat molt avantguardista en tenir un fòrum sobre cooperació digital, ja que el sector és important per permetre més i millor comerç.

"Venim primer amb el desig de veure com el mercat d'1.3 milions d'habitants d'Àfrica pot parlar amb la Xina", va dir.

Songwe va dir que la relació comercial entre la Xina i l'Àfrica és aquella on hi ha més valor afegit per ambdues parts i ofereix millors beneficis mutus de benefici mutu.

Resultats positius  

Els delegats del fòrum ho van dir Global Times que l'augment de la participació demostra que la cooperació en el marc de la BRI està donant resultats positius i que els beneficis de la iniciativa estan guanyant un reconeixement més ampli per part de la comunitat internacional.

Durant els últims sis anys, la BRI ha aportat enormes oportunitats als països participants. Segons el model de comerç quantitatiu d'un estudi del Banc Mundial, la BRI augmentarà el PIB dels països en desenvolupament d'Àsia oriental i del Pacífic entre un 2.6% i un 3.9% de mitjana.

Aquestes xifres signifiquen més oportunitats laborals, més gent que s'escapa de la pobresa i una millora de les infraestructures als països de la Franja i la Ruta.

"En termes de moviment digital, la indústria de telecomunicacions saudita és el 12è mercat global de telecomunicacions més gran i hem arribat a aquesta posició en col·laboració amb la Xina", va dir Abdullah Alswaha, ministre de Comunicacions i Tecnologia de la Informació a l'Aràbia Saudita.

Empreses com Huawei i ZTE les transferències de tecnologia i coneixements han ajudat l'Aràbia Saudita a arribar a aquesta posició i, quan altres mercats són plans o estan en declivi, el mercat de l'Aràbia Saudita està creixent de dos dígits, va dir el ministre.

Les associacions amb empreses xineses han ajudat l'Aràbia Saudita a redefinir l'educació, la sanitat intel·ligent, les ciutats intel·ligents i han encès una economia completament nova a l'Aràbia Saudita, va assenyalar el ministre.

"Els nostres socis estratègics xinesos han ajudat a formar 8,000 professionals saudites en aquestes tecnologies bàsiques i avançades en els últims 18 mesos", va dir Alswaha.

Xie Wenting i també Wang Wenwen van contribuir a aquesta història.  

 

Comparteix aquest article:

anunci

Tendències