Connecteu-vos amb nosaltres

Brexit

La pèrdua de treballadors internacionals després del #Brexit "perjudicarà" la indústria de la construcció, diu l'advocat

COMPARTIR:

publicat

on

Un advocat destacat diu que els empresaris haurien de prendre mesures per assegurar-se de mantenir el personal internacional vital després del Brexit. Matthew Cole, soci d’ocupació del bufet d’advocats Ipswich, Prettys, va emetre l’assessorament el dia internacional dels treballadors l’1 de maig. 

Les dades del govern mostren que, al darrer trimestre de l'any passat, hi havia més de 3.5 milions de treballadors estrangers ocupats al Regne Unit, amb dos terços d'ells procedents de la UE. "El pas més important que pot fer un empresari és encoratjar els treballadors de la UE a sol·licitar l'estatus d'assentament i a ser proactius en proporcionar la informació necessària", va dir Cole.
"L'estatus establert significa que els drets dels ciutadans de la UE que viuen al Regne Unit es mantindran iguals després del Brexit.
"Els sol·licitants hauran de demostrar que han estat establerts al Regne Unit durant almenys cinc anys i, per tant, ajudar-los en aquest procés proporcionant documents antics relacionats amb l'ocupació, com ara fulls de sous i cartes de nomenament, pot ser realment útil".
En alguns sectors, els treballadors internacionals representen actualment una proporció significativa de la plantilla total. A la construcció, per exemple, l'Oficina d'Estadístiques Nacionals va trobar que el 10% dels treballadors provenen de fora del Regne Unit, amb una xifra tan alta com el 35% a Londres. La cap de construcció de Prettys, Rebecca Palmer, va dir que qualsevol restricció a la contractació de treballadors estrangers seria, per tant, un repte important per al sector.
"Si, per qualsevol motiu, perdéssim els nostres valuosos treballadors internacionals, crec que realment perjudicaria la indústria de la construcció del Regne Unit", va dir. “Inevitablement, el nostre equip col·labora regularment amb treballadors internacionals com a part del nostre paper d'assessorament a les organitzacions en l'àmbit de la construcció.
“Tant si els seus contractistes, desenvolupadors, consultors, subcontractistes o altres persones amb qui estem en contacte, és evident que els punts forts demostrats per les persones per oferir projectes d’èxit dia a dia no són exclusius de les treballadores domèstiques, sinó tan freqüentment alguns casos encara més) en treballadors internacionals.
"El compromís, la versatilitat i l'adaptabilitat que trobem és una força motriu important per al canvi i realment els necessitem a la indústria".
Cole va demanar al govern que fes més coses per preparar les empreses per afrontar qualsevol manca d’habilitats posteriors al Brexit.
“La formació és essencial i, sens dubte, ajudarà a fer el camí d'aprenentatge el més fàcil possible. Molts empresaris encara no utilitzen la seva assignació total de la taxa d'aprenentatge i el Govern podria fer més per facilitar-ho ", va dir.
Palmer va afegir que la indústria de la construcció es troba entre aquelles per les quals la manca d’habilitats s’ha identificat des de fa temps com un repte urgent. “Un dels problemes més grans que afronta el Regne Unit és la seva bretxa de productivitat. La nostra productivitat continua quedant per darrere de gran part de la resta d’Europa i hi ha un sentiment general de dependència de la mà d’obra, en lloc de considerar la innovació al voltant de la tecnologia per resoldre problemes. Per tant, la resposta és que el govern analitzi com anima les empreses a invertir en solucions a llarg termini, que faran que la reducció de la mà d’obra sigui tan productiva com la que existeix actualment. ”

Comparteix aquest article:

Tendències