#EuropeanDefenceUnion - Nova orientació per ajudar els estats membres a realitzar contractes de defensa conjunta

La Comissió Europea ha publicat orientació sobre contractes de defensa cooperativa per ajudar els estats membres a aplicar la directiva sobre contractació de defensa (Directiva 2009 / 81 / CE) de manera coherent i fer ús de totes les possibilitats de cooperació que ofereix.

Això facilitarà la participació dels estats membres en projectes de defensa de la col·laboració en el marc del futur Fons Europeu de Defensa i dels seus actuals programes precursors.

El comissari de Mercat Interior, Indústria, Emprenedoria i Pimes, Elżbieta Bieńkowska, va dir: "Amb el Fons Europeu de Defensa estem ajudant els estats membres a investigar i desenvolupar tecnologies i equips d'avantguarda necessaris per protegir els europeus. La guia fomentarà encara més la cooperació en defensa a Europa, fent més fàcil la contractació de la defensa conjunta ".

L’orientació, anunciada a la 2016 Pla d'Acció de Defensa Europea i en l'avaluació de la Directiva, proporciona informació pràctica sobre la contractació cooperativa entre dos o més Estats membres i promou l'obertura en els mercats de defensa, tot respectant els interessos de seguretat dels estats membres individuals. En particular, l’orientació clarifica les condicions perquè els projectes de cooperació siguin compatibles amb les normes de contractació de la UE aplicables en matèria de defensa i seguretat. L'orientació complementa el Fons Europeu de Defensa, a través del qual la UE dóna suport financer durant tot el cicle de vida, des de la investigació fins al desenvolupament del prototip fins a la certificació.

El El Fons Europeu de Defensa serà plenament operatiu a 2021. Mentrestant, La cooperació de defensa finançada per la UE ja es materialitza amb programes precursors. Per primera vegada a la història europea, en el període actual del pressupost de la UE, la UE està incentivant la cooperació defensiva europea amb un pressupost de 10 milions d'euros. Diversos projectes de recerca ja estan en marxa i la Comissió ha publicat recentment les primeres convocatòries de projectes per desenvolupar conjuntament equips i tecnologies de defensa que cobreixen tots els dominis (aire, terra, mar, ciberespai i espai).

Més informació a la pàgina full de dades Cap a una Unió Europea de Defensa.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, Comissió Europea, Agència Europea de Defensa (EDA), Cos de Pau Europea, OTAN

Els comentaris estan tancats.