#StateAid - La Comissió aprova el nou paquet de compromisos per a #NationalBankOfGreece

La Comissió Europea ha conclòs que el suport grec, aprovat per la Comissió a Catalunya 2014 i 2015Per al Banc Nacional de Grècia (NBG) continua sent compatible amb les normes d’ajuda estatal de la UE basades en un nou paquet de compromisos presentat per les autoritats gregues. Des de 2015, NBG ha executat amb èxit una racionalització significativa de les seves operacions i ha venut una part substancial dels seus actius no bàsics fora de Grècia en línia amb els seus compromisos en virtut de la decisió 2015 de la Comissió.

Al mateix temps, NBG no ha aconseguit implementar, en el termini previst, altres compromisos, en particular per desinvertir les seves activitats d'assegurança i alguns altres actius no bàsics fora de Grècia.

A 10 abril 2019, les autoritats gregues van presentar un nou paquet de compromisos a la Comissió, incloent terminis revisats per vendre aquests actius o actius addicionals alternatius, així com mesures compensatòries, incloent compromisos de reestructuració addicionals i la prolongació dels compromisos existents.

La Comissió pot acceptar modificacions dels compromisos estatals existents en matèria d’ajudes estatals per part dels estats membres, si els nous compromisos són equivalents als originals. En la seva avaluació, la Comissió va tenir en compte diversos factors, inclosos els esforços de desinversió de NBG i que la viabilitat de NBG només es veu afectada moderadament pel retard en la venda de determinats actius limitats.

Sobre aquesta base, i sobre la base de les mesures compensatòries per racionalitzar les operacions de NBG, així com la prolongació proposada de la majoria dels compromisos clau existents, la Comissió va concloure que els compromisos proposats es poden considerar equivalents als compromisos existents en virtut de la decisió 2015.

Per tant, ha aprovat el nou paquet de compromisos de Grècia segons les normes d’ajuda estatal de la UE. Més informació estarà disponible a la Comissió competència lloc web, en el registre de casos pública, sota el número del cas SA.43365.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Grècia

Els comentaris estan tancats.