#Cybersecurity - La UE acull noves mesures del Regne Unit

Els ciberatacs d'arreu del món ara poden afrontar sancions de la UE, gràcies a un nou règim impulsat pel Regne Unit i els seus socis.

El nou règim de sancions, signat a 17 de maig a Brussel·les, envia un clar missatge als actors hostils a tot arreu que el Regne Unit i la UE imposaran conseqüències greus per als ciber-atacs.

En els últims dos anys, s’ha produït un augment significatiu en l’escala i la gravetat de l’activitat cibernètica maliciosa a nivell mundial. El Regne Unit ha estat clar que no tolerarà aquesta activitat cibernètica maliciosa.

El Regne Unit, al costat d’una coalició d’Estats membres, ha estat al capdavant de l’avanç del nou enfocament.

El règim de sancions implicarà prohibicions de viatge i les congelacions d’actius contra aquells que sabem han estat responsables d’aquestes accions.

El secretari estranger Jeremy Hunt va dir: "Aquesta és una acció decisiva per dissuadir els futurs atacs cibernètics. Des de fa molt de temps, els actors hostils han estat amenaçant la seguretat de la UE per trencar la infraestructura crítica, intentar soscavar la democràcia i robar secrets i diners comercials a milers de milions d'euros. Ara hem de mirar d'imposar prohibicions de viatge i les congelacions de béns contra aquells que sabem han estat responsables d'això.

"El Regne Unit i els seus aliats no tenen por de cridar a aquells que han dut a terme atacs cibernètics amb la intenció de danyar i destruir les nostres institucions i societats. Però hem estat clars que cal fer més per dissuadir els atacs futurs d’actors estatals i no estatals hostils.

"El nostre missatge als governs, els règims i les bandes criminals preparades per dur a terme atacs cibernètics és clar: junts, la comunitat internacional prendrà totes les mesures necessàries per mantenir l'estat de dret i el sistema internacional basat en regles que faci que les nostres societats siguin segures".

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, Negocis, dades, Protecció de dades, economia digital, societat digital, La tecnologia digital, EU, UK

Els comentaris estan tancats.