#FreightTransport - #Digitalization estalviarà el sector del transport fins a 102 milions d'hores de treball anuals

Els ministres de transport de la UE es van reunir a Luxemburg i van acordar un enfocament general sobre la proposta d’informació sobre transport electrònic de mercaderies, que la Comissió va presentar el maig 2018 com a part del Proposta d’Europa sobre el moviment III per a una mobilitat segura, neta i eficient.

Mitjançant aquest acord, el sector del transport es beneficiarà de menys càrrega administrativa i de fluxos d’informació digital més fàcils. La regulació establirà un entorn harmonitzat, predictible i de confiança per a la comunicació electrònica entre operadors que transportin mercaderies i autoritats pertinents.

Violeta Bulc, comissària de transports (a la foto), va dir: “Estic molt feliç que els ministres estiguin d'acord en un enfocament general sobre la informació electrònica sobre el transport de mercaderies. Això contribuirà de manera molt important a la digitalització de la logística, estalviant fins a milions d’horaris laborals actuals de 102 que es dediquen actualment cada any a la gestió de documents en paper i suposa un pas important per al nostre "Vision Zero Paper" al transport. Espero poder trobar un acord ràpid amb el Parlament i el Consell ".

També durant el Consell de Transports, es van adoptar informes de progrés sobre arxius de racionalització de les xarxes de transport transeuropees (TEN-T), ús de vehicles de lloguer de mercaderies, Eurovinyes i drets de passatgers ferroviaris. A més, els ministres van discutir els problemes de capacitat i els retards en l'aviació i van adoptar la proposta per simplificar i actualitzar els requisits de formació i certificació de la gent de mar.

En el marge del Consell, es va dur a terme un esmorzar de treball i una sessió ministerial conjunta entre els països de la UE-28 i de l'Associació Oriental, que va resultar en l'adopció d'una declaració conjunta.

Més informació està disponible aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.