S’aplicen noves regles sobre #hareholdersRights i #Transparency

El dilluns (10 juny), es revisa Directiva sobre drets dels accionistes va entrar en aplicació. Promou una participació més responsable de les accions i aborda les deficiències del govern corporatiu que van contribuir a la crisi financera.

Justícia, consumidors i igualtat de gènere Comissària Věra Jourová (a la foto), va dir: “Hem après les lliçons del passat. Amb la directiva revisada sobre els drets dels accionistes, obrim el camí cap a inversions responsables i decisions empresarials que tinguin un horitzó temporal més llarg, en lloc de centrar-nos en els guanys financers a curt termini. "

Els inversors institucionals i els gestors d’actius estan obligats a ser transparents sobre la seva política d’inversions i compromisos ia revelar com tenen en compte l’impacte social i ambiental. També hi ha nous requisits de transparència per als assessors de representació que assessoren els inversors institucionals sobre com votar a les reunions generals de les empreses.

Amb les noves normes, la política de retribució de les empreses serà més transparent, igual que la remuneració real dels consellers. Per garantir que la política de remuneració contribueixi als interessos a llarg termini i la sostenibilitat de l'empresa, el rendiment dels administradors ha de ser avaluat de manera contínua, incloses consideracions socials i mediambientals.

A més, la Directiva introdueix un accionista "dir sobre la remuneració": els accionistes tindran dret a saber quant es paguen els directius de la companyia i podran influir en això. Les noves normes també aporten requisits d’aprovació i divulgació per a les transaccions amb parts relacionades amb materials (normalment entre l’empresa i el seu director o accionista de control).

Finalment, les noves regles finalment facilitaran la participació dels accionistes residents en un altre país de la UE que les empreses participades en les reunions generals d’aquestes empreses i votin.

Per obtenir més informació, consulteu la pàgina web en dret de societats i govern corporatiu.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.