#Fishyleaks - El nou lloc web té com a objectiu xocar contra el #EUOverfishing

| Juliol 11, 2019

Un nou lloc web llançat a 10 juliol pretén proporcionar una forma confidencial, anònima i segura, perquè les persones que treballen a la indústria pesquera, les autoritats públiques o altres àrees informin del que creuen que són pràctiques de pesca incorrectes, poc ètiques o il·legals.

"Hem creat Fishyleaks per ajudar els que volen compartir informació amb nosaltres de manera confidencial, anònima i segura", va dir Our Fish (la campanya que va crear Fishyleaks), la directora del programa Rebecca Hubbard. "Les pesqueries europees són un recurs comú, en benefici de tots els ciutadans, que haurien de gestionar-se de manera sostenible i legal per garantir el futur de les comunitats costaneres, la seguretat alimentària i la salut dels oceans davant de la crisi del clima. Fishyleaks pretén proporcionar una plataforma per a les persones que presencien activitat que soscava aquestes importants aspiracions, de manera que puguin compartir aquesta informació, alhora que minimitzen els riscos per a ells mateixos. "

“Els nostres peixos solen rebre notícies d'infraccions, però no tenen proves per demostrar-ho. En rebre informació a través de Fishyleaks, esperem exposar els problemes del sector perquè puguem impulsar solucions ”.

Fishyleaks.eu proporciona exemples del tipus d’informe que podria resultar útil per aconseguir pesqueries legals i sostenibles. El lloc web pregunta si els denunciants creuen que han estat testimonis d’activitats il·legals o poc ètiques, o han estat testimonis d’una pràctica inadequada al mar, com ara el descart il·legal o l’alta graduació. Per exemple, aquest vídeo, compartit amb Our Fish, de 2014 a la costa d’Escòcia, mostra descàrregues il·legals a gran escala de petits peixos pelàgics en contraposició a la prohibició d’alta graduació (on es descarta el valor més baix i només es registren i aterren les captures amb més valor. ).

El lloc web Fishyleaks ofereix altres exemples: Els reportatges capturats com a aterratge al port no van coincidir amb el que es va capturar al mar? Hi ha informes importants, que detallen l'administració o la gestió deficient de la indústria pesquera, que recullen pols en lloc de ser alliberats al públic?

El nostre Fish té previst analitzar la informació rebuda i verificar el contingut mitjançant el sistema de missatgeria segura de Fishyleaks i comprovar-lo amb altres fonts. Els nostres peixos poden compartir el contingut en informes a autoritats pesqueres nacionals, parlaments nacionals o de la UE, a la Comissió de la UE o a altres autoritats pertinents.

A la pàgina web de Fishyleaks, hi ha informació detallada sobre com poden protegir la seva seguretat i identitat potencials denunciants, com ara l’ús d’un navegador web segur, i les mesures que ha dut a terme Our Fish per garantir l’anonimat dels que volen enviar informes i recursos informadors. en països seleccionats de la UE.

Fishyleaks.eu es va crear utilitzant el codi obert GlobaLeaks plataforma, que té com a objectiu habilitar iniciatives de denúncies segures i anònimes. Globaleaks està desenvolupat per la companyia Milan, Itàlia Centre Hermes per a la Transparència i els Drets Humans Digitals, la missió de la qual és “promoure i desenvolupar en la societat la consciència i l'atenció a la transparència i la rendició de comptes, ja siguin relacionades amb la societat en general o no. El nostre objectiu és augmentar la implicació dels ciutadans en la gestió d’interessos públics i fomentar la participació activa dels treballadors i treballadors en la correcta gestió d’empreses i empreses per a les quals treballen ”.

El lloc web de Fishyleaks es publica actualment en anglès, amb altres versions en idioma. Mentrestant, la gent que envia informes a través de Fishyleaks està convidada a fer-ho informació en l'idioma amb el qual estiguin més còmodes: els nostres peixos realitzaran traduccions dels informes.

Sobre els nostres peixos

Els nostres peixos treballen per garantir que els estats membres europeus implementin la política pesquera comuna i assoleixin poblacions de peixos sostenibles en aigües europees.

El nostre peix treballa amb organitzacions i individus de tot Europa per oferir un missatge potent i indefugible: s'ha de parar la pesca excessiva i posar en marxa solucions que garanteixin la sostenibilitat de les aigües europees. Els nostres peixos exigeixen que la política pesquera comuna s’aplica correctament, i la pesca europea regeix eficaçment.

Els nostres peixos demanen a tots els estats membres que fixin límits anuals de pesca a límits sostenibles basats en consells científics i que assegurin que les seves flotes pesqueres demostrin que estan pescant de manera sostenible mitjançant el seguiment i la documentació completa de les seves captures.

Seguiu els nostres peixos a Twitter: @our_fish

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM), EU, La pesca il·legal, Marítim, Oceana, la sobrepesca

Els comentaris estan tancats.