#KazakhstanDiplomacy - Beneficis concrets per al país, els negocis nacionals, tots els ciutadans

| Juliol 11, 2019

Kazakhstan Diplomàcia: beneficis concrets per al país, els negocis nacionals, tots els ciutadans

Han passat vint-i-set anys des del moment històric en què el primer president Elbasy Nursultan Nazarbayev va signar un decret per aprovar les disposicions del Ministeri d'Afers Exteriors de la República de Kazakhstan, de l'Ambaixada de la República de Kazakhstan i de les principals funcions i drets de Ambaixador extraordinari i plenipotenciari de la República de Kazakhstan. Això va iniciar l’inici d’un nou i interessant capítol en la història de la diplomàcia de Kazakhstan.

Durant aquest temps, sota el lideratge del primer president Elbasy, Kazakhstan va desenvolupar el seu propi model de política exterior únic i pragmàtic. En el seu nucli es troba l'enfocament multi-vectorial i equilibrat de la cooperació amb els països de l'Oest i de l'Orient inclosos Europa i Àsia. I no importa com hagi canviat el món que ens envolta en les últimes dècades, el nostre país segueix les seves prioritats prèviament identificades a nivell mundial.

La cooperació continuada amb els seus socis i el compromís amb els principis estratègics s'han convertit en un segell distintiu de la diplomàcia nacional. En el seu discurs inaugural, el president de Kazakhstan, Kassym-Jomart Tokayev, va assenyalar que "Kazakhstan ha guanyat un gran prestigi al món, s'ha consolidat com un soci amable de la pau, obert, fiable i responsable en els assumptes internacionals. Continuarem amb un curs constructiu de política exterior multi-vectorial ".

Al llarg d'aquests anys, Kazakhstan s'ha posicionat fortament a través de nombroses iniciatives efectives en matèria de seguretat internacional, diàleg i cooperació, incloent la seguretat nuclear mundial i la no proliferació d'armes de destrucció massiva. Això també inclou la participació en la creació d’organitzacions internacionals de prestigi com l’SCO, el CSTO, el CICA, etc., a més d’afavorir el diàleg entre les religions, l’elaboració efectiva de la pau i l’assistència humanitària als països que ho necessiten.

Podem seguir publicant els nostres resultats durant molt de temps. Però, el que és més important, durant aquest curt període històric de temps, hem fet que el nostre camí de ser reconegut fins a convertir-nos en soci actiu dels afers mundials. El nostre país ha fet i continua fent la seva contribució a la resolució de problemes regionals i globals de l'era moderna. Kazakhstan conscientment té una postura proactiva a nivell internacional, promovent iniciatives i idees pragmàtiques, moltes de les quals han estat implementades durant molt de temps.

Kazakhstan ha construït conscientment un cinturó de bona proximitat i un sistema fiable de relacions amb tots els països del món i organitzacions internacionals. Com a resultat, el nostre país s'ha posicionat clarament des de fa anys com un soci prestigiós i fiable, partidari fort de la pau, pilar de l’estabilitat regional i administrador del diàleg internacional.

I tot aquest capital de política exterior constructiva es converteix constantment en avantatges i beneficis econòmics tangibles per al desenvolupament del nostre país. De fet, més d’un 300 mil milions de dòlars d’inversions estrangeres directes introduïdes a l’economia de Kazakhstan en les darreres dècades, s’anomena a la confiança i la confiança que té la comunitat global. Kazakhstan ha guanyat aquesta confiança a través del seu treball consistent, de decisions de política exterior racional i de responsabilitat en la cooperació internacional.

Al mateix temps, cada any augmenta el paper del nostre país en els processos geoeconòmics globals. Gràcies a la construcció de la moderna carretera de la seda, el nostre país connecta actualment amb èxit les regions remotes de la Gran Euràsia i s'estableix com un pont terrestre entre els tres oceans: el Pacífic, l'Atlàntic i el Índic. Això canvia substancialment les perspectives econòmiques del Kazakhstan aïllat al continent i obre noves oportunitats de desenvolupament.

Com a resultat, l’interès internacional al nostre país com a soci valuós augmenta cada any. Gràcies a l’estabilitat domèstica i al desenvolupament de la nostra infraestructura, el lliurament de mercaderies des d’Europa a Àsia a través de Kazakhstan té quatre vegades menys que el lliurament de rutes marítimes tradicionals. Ja veiem resultats concrets: a 2018, els ingressos del trànsit del nostre país van superar els $ 1.5 milions i es preveu que arribin a $ 5 mil milions en el futur.

Gràcies al cinturó de bon veïnatge i a la reflexió sobre l'estratègia exterior, Kazakhstan s'està convertint en el principal enllaç de trànsit i intercanvi clau del comerç continental euroasiàtic. A causa de la nostra creixent xarxa de comunicació, el país de la gran estepa, uneix estratègicament els grans mercats europeus, asiàtics i de l'Orient Mitjà i forma la base d'una nova geoeconomia continental. Aquest és un exemple real de com estem convertint els assoliments de la política exterior en el veritable retorn econòmic.

El nostre món està experimentant un període de ràpida transformació, ja que les tecnologies, l'economia i l'ordre social estan canviant de manera complexa i dinàmica. En aquest context, el nostre cap d'Estat estableix una orientació clara de l'activitat internacional. “Promocionarem i defensarem amb fermesa els nostres interessos nacionals en l'àmbit mundial. La nostra política exterior aportarà beneficis concrets al país, a les empreses nacionals i a tots els ciutadans ”, va assenyalar el president en el seu discurs inaugural.

I gràcies a l'experiència i la professionalitat acumulades, el Ministeri de Relacions Exteriors de Kazakhstan s'adapta ràpidament a les realitats globals canviants. Continuem amb la cooperació constructiva per promoure el diàleg i enfortir la seguretat. Al mateix temps, per donar suport al creixement de l'economia de la nostra nació, la nostra diplomàcia està centrada de manera eficient en promoure activament els interessos econòmics del nostre país en el nou entorn internacional.

Se sap que les inversions directes, així com els projectes industrials i la transferència de tecnologia, són motors efectius del creixement i la diversificació de l’economia. Les inversions, de manera complexa, contribueixen a la creació de nous llocs de treball, milloren les qualificacions del personal de Kazakhstan i introdueixen innovació i augmenten els ingressos fiscals al pressupost de l'Estat.

Tenint en compte la creixent competència internacional per al capital d'inversió, Kazakhstan està canviant a una nova tàctica de treballar amb inversors estrangers. Com a resposta a les noves tendències mundials, el país construeix un nou ecosistema per atraure i retenir inversions.

S'ha confiat al Ministeri d'Afers Exteriors de Kazakhstan la tasca de coordinar les activitats d'inversió a tots els nivells: regional, nacional i internacional. El Ministeri d'Afers Exteriors es centra de manera pragmàtica en sincronitzar les interaccions entre totes les organitzacions i departaments governamentals pertinents mitjançant el coneixement i l'experiència acumulats.

Un dels departaments clau, el Comitè d'Inversions, ha passat a formar part del Ministeri d'Afers Exteriors. Avui, el potencial de treball i les competències del Comitè estan sent integrats a l'activitat diplomàtica diària a totes les missions estrangeres de 93 a Kazakhstan. Això els proporciona eines i mecanismes addicionals per atraure inversions estrangeres.

Kazakhstan es fica un objectiu seriós per reforçar l’estabilitat de l’entrada d’IDE, fent que el país sigui molt atractiu per a les principals empreses mundials. El paper del Consell d’inversors estrangers sota la presidència de la República de Kazakhstan s’incrementa significativament en l’estructura actualitzada per treballar amb inversors. Durant més d’anys 20, el Consell ha participat amb èxit i eficiència en la solució de problemes estratègics per garantir un clima d’inversió favorable. S'ha convertit en una plataforma important per a l'intercanvi directe de punts de vista, idees i propostes per millorar la imatge d'inversió del nostre país.

La propera reunió plenària del Consell d'Inversors Exteriors del 32 i amb la participació del cap d'Estat té com a objectiu apropar la tasca de Kazakhstan per atraure la IED a l'economia nacional a un nou nivell mitjançant el desenvolupament del capital humà. Les activitats del Consell estan ara coordinades pel Ministeri d'Afers Exteriors i, en aquestes noves condicions, els diplomàtics de Kazakhstan tornaran a fer tot el possible per transformar les oportunitats de política exterior aconseguides al llarg dels anys en una perspectiva econòmica prometedora. Com mostra la història del nostre ministeri, l’experiència, la competència i el coneixement ja són aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Kazakhstan, Kazakhstan

Els comentaris estan tancats.