#Kazakhstan significa un ús eficaç de la relació d'eines de la UE-CA a la llum de la nova estratègia de la UE per a la regió

| Juliol 12, 2019

Казахстан выступает за эффективное использование инструментария отношений по линии ЕС-ЦА в свете новой Стратегии ЕС

El Kazakhstan proposa centrar-se en l'ús efectiu de la Unió Europea: el sistema de relacions d'Àsia Central, així com garantir la integritat, la visualització i la visibilitat d'aquesta cooperació a la llum de la nova estratègia de la UE per a la interacció amb la regió, ministre d'Afers Exteriors Beibut Atamkulov va dir en les seves declaracions a la conferència ministerial anual de la Unió Europea - Àsia Central de 15th, celebrada a la capital de Kirguizistan.

Al fòrum anual també hi van assistir els ministres d'Afers Exteriors de Kirguizistan, Tadjikistan, Uzbekistan, un ministre adjunt d'Afers Exteriors de Turkmenistan i el vicepresident de la Comissió Europea - Alt Representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat Federica Mogherini.

L'acte central de la conferència va ser la presentació oficial de la nova estratègia de la UE per a Àsia central. Federica Mogherini, en els seus ramesrks, va explicar com i en quina forma tindrà lloc el procés d’aplicació de les principals disposicions de l’Estratègia.

El ministre kazakh de Relacions Exteriors va acollir amb satisfacció la inclusió en el text de l'estratègia de diverses propostes de Kazakhstan per al desenvolupament de l'emprenedoria privada, incloent-hi l’emprenedoria de les dones, les petites i mitjanes empreses, les infraestructures de transport i logística, eficiència energètica, protecció del medi ambient i canvi climàtic , ús racional dels recursos hídrics, educació, digitalització, etc.

"El Kazakhstan assenyala la importància de la devolució de projectes bilaterals de la UE al Kazakhstan, així com la possibilitat d'implementar programes de la UE-CA conjunts amb tercers països", va assenyalar el ministre. Durant el debat, els participants van intercanviar opinions sobre els temes clau de l'agenda de cooperació entre la UE i les CA i la seva implementació conjunta.

La delegació de Kazakhstan va proposar utilitzar el potencial del mecanisme d'inversió de la Unió Europea per a Àsia central (IFCA) i les capacitats del Banc Europeu d'Inversions (BEI) per finançar projectes regionals, així com dur a terme una "institucionalització virtual" de la cooperació entre la UE i la CA. per augmentar l’eficiència i la conscienciació pública de les decisions polítiques preses en aquest format.

Es va prestar una atenció especial a les qüestions de seguretat regional, incloent-hi la continuació i l’expansió del programa de gestió de fronteres conjunt a l’Àsia central (BOMCA) amb la Unió Europea, el Programa d’acció per a les drogues d’Àsia Central (CADAP) i l’intensificació de la cooperació a través d’informació regional d’Àsia Central i Centre de coordinació (CARICC).

Com a resultat de l’esdeveniment, els ministres d’Exteriors i l’alt representant de la UE van adoptar la final Comunicat "La Unió Europea i Àsia Central: crear una associació més forta". El text estableix que la UE té intenció d'utilitzar tots els instruments disponibles per donar suport als esforços nacionals dels països d'Àsia Central, la reeixida integració de la regió al sistema de comerç mundial i la promoció de la cooperació intrarregional.

"Segons la nova estratègia, Kazakhstan proposa centrar-se en l'ús efectiu del conjunt d'eines CA-UE, així com sobre la integritat i la garantia de la visualització i la percepció visual de la cooperació entre la UE i la CA", va dir el ministre. Les parts també van donar la benvinguda a la celebració del primer Fòrum de la Unió Europea - Àsia Central, celebrat el passat mes de juliol a Xix XXUMX-5, a Bishkek i destinat a la participació dels sectors públic i privat, la societat civil de la UE i Àsia central en la implementació de l’estratègia.

Les parts també van recolzar la proposta anterior de Kazakhstan i altres partits per establir un fòrum econòmic de la Unió Europea - Àsia Central, que servirà de base per establir una cooperació pràctica entre les empreses europees i asiàtiques centrals i va acollir amb satisfacció la proposta de Kirguizistan de celebrar el primer aquest fòrum en aquest país.

El Comunicat També va destacar el paper de Federica Mogherini en l'enfortiment de les relacions entre la Unió Europea i Àsia Central durant la seva tasca com a responsable de la política exterior de la UE. Es preveu que la propera reunió ministerial de la UE-CA a Brussel·les a 2020.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Kazakhstan, Kazakhstan, Kyrgyzstan

Els comentaris estan tancats.