#Venezuela: el Parlament Europeu demana sancions addicionals

| Juliol 18, 2019

Per tercera vegada aquest any, el Parlament Europeu ha adoptat una resolució sobre la situació a Veneçuela, que expressa la seva profunda preocupació pel greu estat d’emergència.

D'acord amb el últim informe de l’alt comissari de l’ONU per als drets humans, els diputats dipositen directament a Nicolás Maduro, “així com a les forces armades i d’intelligència al servei del seu règim il·legítim, per l’ús indiscriminat de la violència per reprimir el procés de transició democràtica i la restauració de l’Estat de dret a Veneçuela ”.

En la resolució, aprovada amb vots de 455 per a abstencions 85 i 105, reiteren el seu ple suport "per al president interí legítim Juan Guaidó".

Sancions addicionals

Els diputats demanen al Consell que adopti sancions addicionals dirigides a autoritats estatals responsables de violacions i repressió dels drets humans. Les autoritats de la UE han de restringir els moviments d’aquestes persones, congelar els seus actius i suspendre els visats, així com els dels seus parents més propers.

Recolzen el procés de facilitació que segueix dirigit per Noruega per trobar una sortida a l’impasse actual i acollir l’acord de les dues parts per participar en un diàleg de pau que hauria de crear les condicions per a les eleccions presidencials lliures, transparents i creïbles.

En ella declaració en nom de la UE sobre VeneçuelaL’alta representant Federica Mogherini va advertir que la UE ampliarà les seves mesures dirigides contra les autoritats responsables si no hi ha resultats concrets de les negociacions en curs.

Detencions arbitràries, tortures i assassinats extrajudicials

Els diputats europeus denuncien els abusos perpetrats per les forces de seguretat i la brutal repressió de les forces de seguretat. Condemnen l’ús de detencions arbitràries, tortures i assassinats extrajudicials i reiteren el seu suport a la investigació de la Cort Penal Internacional sobre els extensos delictes comesos pel règim veneçolà.

Crisi humanitària i migratoria

Més de 7 milions de persones a Veneçuela necessiten assistència humanitària, 94% de la població viu per sota de la línia de pobresa i 70% dels nens estan fora de l'escola, adverteixen els diputats. També assenyalen la crisi de la migració a la regió ja que, fins avui, més de 3.4 milions de veneçolans han hagut de fugir del país. El Parlament lloa els esforços i la solidaritat dels països veïns, en particular Colòmbia, Equador i Perú, i demanen a la Comissió que continuï cooperant amb aquests països.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu, Veneçuela

Els comentaris estan tancats.