Connecteu-vos amb nosaltres

economia circular

La Unió Europea presenta el seu progrés cap al #SustainableDevelopment

COMPARTIR:

publicat

on

En el Fòrum Polític d'Alt Nivell de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible a Nova York, la UE va reafirmar el seu ferm compromís per complir l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible: un full de ruta global compartit per a un món pacífic i pròsper, amb benestar humà. estar en un planeta sa en el seu nucli. Un acte dedicat organitzat per la Unió Europea i la Presidència finlandesa va avaluar el progrés aconseguit en la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 a Europa i mitjançant la cooperació internacional de la UE.

Primer vicepresident Frans Timmermans (a la foto) va dir: "L'Agenda 2030 de les Nacions Unides és el pla integral que necessitem per augmentar el benestar humà i construir economies i societats veritablement verdes i inclusives. A Europa, estem reforçant el nostre esforç col·lectiu per traduir els Objectius de Desenvolupament Sostenible en accions concretes que es puguin mesurar i controlar. En els propers cinc anys espero que la Comissió Europea integri totalment els ODS en el nostre model de governança econòmica. No hi ha temps a perdre ja que el que està en joc és el futur dels nostres fills i néts. Ara la UE ha d'intensificar el seu joc".

El comissari de Cooperació Internacional i Desenvolupament, Neven Mimica, va afegir: "La Unió Europea i els seus estats membres van estar al capdavant de l'adopció de l'Agenda 2030 i estem a l'avantguarda per fer-la realitat. Junts, podem fer encara més i encara millor. Treballant en col·laboració amb països en desenvolupament, dins d'un sistema multilateral fort, podem acabar amb la pobresa, accelerar el progrés cap al desenvolupament sostenible i tenir èxit en la nostra recerca de no deixar ningú enrere”.

El comissari de Medi Ambient, Afers Marítims i Pesca, Karmenu Vella, va dir: "Un futur compartit, pròsper i sostenible per a tothom només es pot aconseguir unint les dimensions social, econòmica i ambiental de les nostres polítiques i el desenvolupament futur. La transició cap a un creixement econòmic i una competitivitat ecològicament sostenibles només pot tenir èxit si promou els drets socials i el benestar de tots".

La Unió Europea ja ha iniciat una transició cap a una economia de baix carboni que és neutra per al clima, eficient en termes de recursos i circulars, alhora que garanteix la igualtat social i la inclusió. La UE també ha posat els ODS al centre de la seva acció exterior i ha alineado totes les activitats de desenvolupament amb l'Agenda de l'ONU 2030 a través del seu nou projecte Consens Europeu sobre el Desenvolupament.

No obstant això, molts reptes de sostenibilitat s'han tornat cada vegada més urgents i han sorgit de nous, que posen en perill el benestar humà, la prosperitat econòmica, la nostra societat i el nostre entorn. Per accelerar l'assoliment dels ODS ambiciosos i relacionats, la UE destaca el seu compromís de revisar de manera sistemàtica la implementació de l'Agenda 2030 i el seguiment, respectivament.

Fons

anunci

A 25 2015 de setembre, l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar un conjunt de 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom.

A 30 gener 2019, la Comissió Europea va presentar el document Paper de reflexió Cap a una Europa sostenible de 2030 que fa un balanç dels avenços aconseguits a Europa i identifica les prioritats necessàries per avançar: desenvolupar una economia totalment circular, crear un sistema alimentari sostenible, enriquir l’energia, la mobilitat i l’entorn construït i orientar totes les nostres eines polítiques horitzontals, des de l’educació i digitalització a finances i impostos, cap a la transició de la sostenibilitat. El document de reflexió posa de manifest que no hi ha sostenibilitat sense sostenibilitat social. Per això, és fonamental assegurar-se que la transició de la sostenibilitat sigui socialment justa, en benefici de tothom i sense deixar ningú enrere.

La primera Informe conjunt de síntesi sobre l'aplicació del consens europeu sobre desenvolupament, presentat oficialment a l'acte d'avui, mostra com la UE i els seus estats membres han avançat en el desenvolupament sostenible mitjançant la seva cooperació al desenvolupament amb els països socis, alhora que reforcen les seves associacions amb les Nacions Unides i altres organitzacions multilaterals, la societat civil i el sector privat. Per exemple, informa de progrés significatius en l'ajuda a reduir la pobresa extrema mitjançant més accions conjuntes de la UE, en la promoció de la igualtat de gènere i en la millora dels serveis de salut per a milions de persones a tot el món. També destaca que la UE i els seus estats membres van aportar més de 20 milions d'euros només el 2017 per donar suport als països en desenvolupament en els seus esforços per afrontar i adaptar-se al canvi climàtic. El suport de la UE a l'energia sostenible està a punt d'aconseguir l'accés a l'energia per a uns 40 milions de persones, amb un estalvi anual d'emissions de CO2 d'uns 15 milions de tones.

El "Informe de seguiment d'Eurostat sobre el progrés cap als ODS en un context de la UE" és una eina clau per avaluar el grau de progressió de la UE i dels seus estats membres en els ODS, ajudant també a ressaltar la naturalesa transversal i interconnectada dels ODS.

El 2019 informe de la UE sobre coherència de polítiques per al desenvolupament mostra el progrés de la UE en la formulació de polítiques que tinguin en compte des del principi els impactes sobre els països en desenvolupament, un aspecte central per a la implementació efectiva de l'Agenda 2030.

Més informació

Full de dades

Informe conjunt de síntesi

La pàgina web de la UE i els objectius de desenvolupament sostenible

Fòrum polític d'alt nivell de l'ONU (HLPF)

2019 informe de la UE sobre coherència de polítiques per al desenvolupament

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències