#Grece PM diu que #2020Budget respectarà els objectius fiscals

| Juliol 22, 2019

Grècia presentarà un pressupost 2020 a finals d’any que respectarà plenament els objectius fiscals acordats amb els seus prestadors, el primer ministre elegit Kyriakos Mitsotakis (A la foto) dissabte (20 juliol), escriure Angeliki Koutantou i Michele Kambas.

Mitsotakis, que va exposar les seves principals polítiques després d’una victòria desmesurada en les eleccions de 7 de juliol, va dir als legisladors grecs que el pressupost no posaria en perill objectius fiscals per 2019 i 2020.

Grècia va sorgir dels programes d’ajustament econòmic supervisats pels seus prestadors el passat mes d’agost, però encara ha de complir els objectius fiscals, incloent un superàvit del pressupost primari –que exclou els pagaments d'interessos del seu deute– de 3.5 per cent de la producció econòmica anual fins a 2022, que molts consideren poc realistes.

"En el projecte de pressupost de 2020, el balanç fiscal donat no es veu alterat i els objectius primaris de superàvit per als anys 2019 i 2020, acordats pel govern anterior, no es discuteixen", va dir Mitsotakis.

Mitsotakis, que pren el relleu de l'antic primer ministre d'esquerra, Alexis Tsipras, va ser elegit per un compromís de reduir els impostos i accelerar les inversions per impulsar el creixement en un país que va perdre un quart de la seva producció durant la crisi del deute grec.

Va dir que les retallades d'impostos previstos i les reformes audaces de l'economia i de les administracions públiques comportarien un creixement més gran i ajudarien a Grècia a convèncer els seus prestadors per reduir els objectius fiscals després de 2020.

"A 2020 ... tindrem la capacitat de buscar la reducció dels excedents primaris a nivells més realistes", va dir Mitsotakis.

L’impost de societats es reduirà a 24% en el benefici de 2019% 28% actualment i la fiscalitat sobre els dividends es reduirà a la meitat a 5 percentatge, va dir, i va afegir que es reduirà un impost sobre propietat altament impopular que s’ha introduït a 2012 en ple moment de la crisi. un 22% mitjà aquest any.

Una qüestió urgent a la qual s'enfronta el gabinet de Mitsotakis és la consolidació de la utilitat pública clau Power Power Corp (PPC), que es troba amb més dòlars de 2.4 milions d’euros de factures deixades sense pagar durant la crisi del deute.

Mitsotakis va dir que PPC, que és 51% que pertany a l'estat, es renovarà a través de la privatització de les seves xarxes i la identificació de morosos habituals, abans que es busqui un inversor estratègic per a la utilitat.

El nou govern conservador, que els inversors considera més propers al mercat que el seu predecessor, també planeja rellançar la venda de Helleneic PetroleumHEPr.AT), el refinador de petroli més gran del país, i avança amb un pla d’inversions d’EXNXX bilions d’euros per l’aeroport Hellenikon en desús que ha estat assetjat per anys de retards, ha dit Mitsotakis.

"Hellenikon es convertirà aviat en el símbol d'una nova Grècia de ... extraversió i innovació", va dir.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Grècia

Els comentaris estan tancats.