#SecurityUnion: la cooperació UE-Estats Units per fer front al finançament del terrorisme continua produint resultats

| Juliol 23, 2019

La cooperació entre la UE i els Estats Units sobre el seguiment del finançament del terrorisme ha continuat produint resultats positius amb resultats generats entre 70,000 i 2016, alguns dels quals van ser fonamentals per fer investigacions relacionades amb atacs terroristes a la UE, inclosos els de Estocolm. , Barcelona i Turku.

Segons l'informe conjunt, la Comissió està satisfeta amb la cooperació entre la UE i els Estats Units en el marc del Programa de seguiment de les finances del terrorisme (TFTP) i les garanties i controls essencials, com ara la protecció de dades, segueixen sent implementats correctament.

El TFTP és un instrument clau per proporcionar informació oportuna, precisa i fiable per identificar i fer un seguiment dels terroristes i de les seves xarxes de suport a tot el món. Els estats membres de la UE i Europol han utilitzat cada vegada més el mecanisme i el nombre de ports generats per TFTP es va disparar entre 2016 i 2018 a 70,991 en comparació amb 8,998 en el període anterior.

A l’informe, la Comissió suggereix que els estats membres realitzin comentaris periòdics sobre els avantatges rebuts dels Estats Units i encoratgin els esforços continus d’Europol per donar suport als estats membres. La propera revisió conjunta de l’acord es preveu a 2021. El complet informe i Document de Treball estan disponibles en línia.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, Comissió Europea, Radicalització, Seguretat, Terrorisme, US

Els comentaris estan tancats.