Connecteu-vos amb nosaltres

La política d'asil

#EUAsylumRules – Reforma del #DublinSystem

COMPARTIR:

publicat

on

L’afluència d’immigrants i sol·licitants d’asil a Europa en els darrers anys ha demostrat la necessitat d’una política d’asil europea més justa i eficaç. Consulteu la infografia per obtenir més informació.
© Unió Europea 2018 -EP   

Tot i que el registren fluxos migratoris a la UE observat el 2015 i el 2016, Europa, per la seva posició geogràfica i estabilitat, és probable que segueixi sent una destinació per a sol·licitants d'asil i migrants enmig dels conflictes internacionals i interns, el canvi climàtic i la pobresa.

Cal una revisió de les normes d'asil de la UE, i del sistema de Dublín en particular, per tal d'augmentar la preparació de la UE per acollir migrants i sol·licitants d'asil i per garantir una major solidaritat i un repartiment de responsabilitat més just entre els països de la UE.

Els joves refugiats de Rohingya miren cap al camp de refugiats de Palong Khali, un extens terreny situat en una zona muntanyosa propera a la frontera de Myanmar, al sud-est de Bangla Desh.Els joves refugiats de Rohingya miren al camp de refugiats de Palong Khali, a prop de la frontera de Myanmar, al sud-est de Bangla Desh. © UNHCR / Andrew McConnell

Quines són les regles de Dublín?

La pedra angular del sistema d'asil de la UE, el reglament de Dublín determina quin país de la UE és responsable de processar les sol·licituds de protecció internacional. A 6 novembre 2017, el Parlament Europeu va confirmar un Mandat per a les negociacions interinstitucionals amb els governs de la UE sobre una revisió de les normes de Dublín. Els suggeriments del Parlament per a un nou reglament de Dublín inclouen:

  • El país en què arriba el sol·licitant d'asil deixaria de ser responsable automàticament de la sol·licitud d'asil.
  • S'hi haurien de traslladar els sol·licitants d'asil amb un "vincle real" a un determinat país de la UE.
  • Els que no tinguin un vincle genuí amb un país de la UE haurien de compartir-se de manera equitativa entre tots els estats membres. Els països que no volen participar en la transferència de sol·licitants d'asil podrien perdre fons de la UE.
  • Les mesures de seguretat s’hauran de reforçar i tots els sol·licitants d’asil han d’estar registrats a l’hora d’arribar amb les seves empremtes digitals verificades a les bases de dades pertinents de la UE.
  • Caldria reforçar les disposicions sobre els menors i accelerar els procediments de reagrupament familiar.

Tot i que el Parlament ja està preparat des del novembre de 2017 per iniciar negociacions sobre una revisió del sistema de Dublín, els governs de la UE no han pogut arribar a una posició sobre les propostes.

Obteniu més informació sobre les esmenes suggerides pel Parlament a la infografia anterior i en aquesta nota d'antecedents.

13.6 milions - El nombre de persones noves obligades a fugir de casa seva a 2018

anunci
D'acord amb el Agència de l'ONU per als Refugiats, 13.6 milions de persones van ser desplaçades per força el 2018 a causa de la persecució, el conflicte o la violència. Porta la població mundial total de persones desplaçades per força a un nou màxim de 70.8 milions. El 84% dels refugiats del món són allotjats per regions en desenvolupament.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències