#Ebola - La UE proporciona un import addicional de 30 milions d'euros per fer front a l'esclat a la República Democràtica del Congo

| Juliol 26, 2019

La UE contribueix més fons de 30 € en finançament humanitari per a la resposta de l’Ebola en els seus esforços a la UE República Democràtica del Congo. El segon brot mortal d’Ebola registrat fins al moment ha afirmat fins ara més que 1,700 viu en un país que ja es troba en una situació humanitària pèssima. L’anunci de finançament porta l’ajuda humanitària total de la UE per lluitar contra l’Ebola a 47 milions d’euros des de 2018, quan es va declarar el brot actual.

El comissari d’ajuda humanitària i de gestió de crisis, Christos Stylianides, que també és el coordinador de la UE sobre l’Ebola, va dir: “La lluita contra l’epidèmia a la República Democràtica del Congo està en un punt crucial. La UE està intensificant els seus ajuts per salvar vides i prevenir més infeccions. Estem donant un nou suport a les autoritats de la República Democràtica del Congo, a l’Organització Mundial de la Salut i als socis humanitaris sobre el terreny. També som plenament solidaris amb els responsables de primera línia que posen en perill la seva vida per fer front al brot ".

El nou finançament de la UE reforçarà el suport per a:

 • Mesures de prevenció i control de la infecció;
 • treballar amb les comunitats locals per fomentar l’acceptació de la resposta, incloses les mesures de prevenció del contagi, l’accés a l’assistència sanitària i els enterraments segurs i dignes, i;
 • suport als supervivents de l’Ebola i a les seves famílies.

En el context d’un deteriorament de la crisi humanitària més àmplia, l’assistència de la UE també tractarà les necessitats humanitàries urgents de les zones afectades per l’Ebola i de risc elevat, proporcionant menjar, nutrició i accés a serveis sanitaris i aigua potable.

La resposta de l’Ebola a la República Democràtica del Congo s’està produint en un context de seguretat, polític i social desafiant. El conflicte, l'alta mobilitat de la població, un sistema sanitari fràgil i la desconfiança de la comunitat continuen dificultant els esforços dels equips de resposta a l'ebola a tot el país.

Fons

Si bé l’epidèmia de virus de l’Ebola a la República Democràtica del Congo continua sent confinada a les províncies orientals del Kivu nord i Ituri, des del mes d’abril de 2019 hi ha hagut un descens en el nombre de casos confirmats, amb la ciutat de Beni, Butembo i Katwa. els principals punts hotspots Segons l’avaluació del risc de l’Organització Mundial de la Salut, el risc d’una propagació nacional i regional de la malaltia continua sent molt elevat, mentre que el risc d’una propagació fora de la regió és baix. A 14 juliol es va detectar un cas a Goma, la principal porta d’entrada de la part oriental de la República Democràtica del Congo, i tres casos d’acumulació van arribar a Uganda a principis de juny.

L’Organització Mundial de la Salut va declarar la crisi de l’Ebola com a emergència de salut pública d’inquietud internacional el 17 del juliol del 2019. En el seu avaluació ràpida del risc publicada a 19 July 2019, el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties va concloure que el risc global d’introducció i difusió del virus de l’Ebola a la UE / EEE continua sent molt baix.

Com la UE ajuda a combatre l’Ebola:

 • Des del mes d’agost, 2018, va proporcionar finançament d’ajuda humanitària de € 47m a les organitzacions d’ajuda de la República Democràtica del Congo que participaven en diverses accions en la resposta a l’Ebola en zones afectades d’Ebola o en alt risc;
 • posar a disposició l’ús de les UE Servei aeri humanitari, Vol ECHO, per ajudar els treballadors humanitaris a terra, transportant personal i equipament a zones afectades per l’Ebola. A través de 110 aquests vols s’han operat fins ara;
 • tenir experts de la salut humanitària de la UE a la República Democràtica del Congo que participen en la coordinació de la resposta;
 • donant suport, mitjançant el Mecanisme de Protecció Civil de la UE, formació sobre l’ús d’unitats d’aïllament d’alta tecnologia per a les evacuacions mèdiques dels treballadors humanitaris. Noruega va proporcionar sis d'aquestes unitats d’aïllament a través del mecanisme a la resposta a l’ebola;
 • ajuda financera per al desenvolupament i la investigació de vacunes contra el virus de l'Ebola en tractaments d'Ebola i proves diagnòstiques (160 milions i 16.25 milions d'euros, respectivament, en el finançament de la UE des de 2014);
 • donant suport al sector sanitari a la RDC mitjançant un programa de cooperació al desenvolupament (180 milions d'euros de 11)th Fons Europeu de Desenvolupament 2014-2020). Des del mes de febrer de la 2019, la UE recolza amb gairebé 6 milions d’euros la prestació de serveis assistencials gratuïts durant un període de sis mesos en vuit zones afectades per l’Ebola en el marc de l’actual Pla de resposta a l’Ebola;
 • va establir, en cooperació amb l'Organització Mundial de la Salut, un mecanisme per a l'evacuació mèdica de treballadors sanitaris i humanitaris per al seu tractament a la UE i;
 • donar suport a les mesures de prevenció i preparació de l'ebola als països veïns a les zones afectades per l'Ebola a la República Democràtica del Congo. Des de la 2018, la UE ha destinat més de 3.6 milions d’euros a Uganda, Sudan del Sud, Rwanda i Burundi per reforçar les seves mesures de detecció i reacció ràpides als casos d’Ebola, en cas de derivació.

Més informació

Fitxes d'informació: República Democràtica del Congo ; Ebola: resposta de la UE a l’epidèmia d’Ebola

Història de la foto: No els metges, sinó a la primera línia de la resposta de l’Ebola a la UE

Comunicats de premsa: Ajuda humanitària de la UE per combatre l’Ebola a la RDC; 2019 Finançament humanitari per finançar la prevenció i preparació de l'Ebola a Uganda i al Sudan del Sud

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Ebola, EU, Comissió Europea, salut

Els comentaris estan tancats.