La Comissió consulta a les parts interessades sobre les orientacions dels tribunals nacionals quan gestionen #DisclosureInformation

| Juliol 31, 2019

La Comissió Europea convida a formular comentaris sobre un projecte de comunicació per ajudar els tribunals nacionals a abordar les sol·licituds de divulgació de dades confidencials en els procediments d’aplicació privada de la llei de la competència de la UE. Les persones interessades poden enviar les seves contribucions fins al 18 d'octubre del 2019.

El Directiva danys en aquest camp ajuda els ciutadans i les empreses a reclamar danys i perjudicis si són víctimes d'infraccions de les normes antimonopoli de la UE.

En aquest sentit, és probable que els tribunals nacionals rebin sol·licituds de divulgació d’evidències que continguin informació confidencial. La Directiva sobre danys antimonopoli obliga els estats membres a garantir que els tribunals nacionals tinguin el poder d’ordenar la divulgació d’aquestes proves si es compleixen diversos criteris. Al mateix temps, els estats membres han de garantir que els tribunals nacionals tinguin a la seva disposició mesures efectives per protegir aquesta informació confidencial.

Les lleis nacionals poden diferir en gran mesura pel que fa a l’accés i la protecció d’informació confidencial. És molt important que els tribunals nacionals assoleixin un equilibri adequat entre el dret dels demandants a accedir a la informació i el dret dels propietaris d’informació a protegir la informació confidencial.

Per donar suport als tribunals nacionals en aquesta tasca, la Comissió ha redactat una comunicació per proporcionar orientacions pràctiques als tribunals nacionals en la selecció de mesures de protecció efectives, per exemple tenint en compte les circumstàncies específiques del cas, el tipus i el grau de sensibilitat de la informació confidencial.

L’esborrany de comunicació presenta diverses mesures disponibles per divulgar informació rellevant tot protegint la confidencialitat i posa de manifest els elements que els tribunals podrien considerar per triar la més eficaç, dins dels límits de les seves normes procedimentals nacionals.

La comunicació no serà vinculant per als tribunals nacionals i no té com a objectiu modificar ni produir canvis a les normes de procediment aplicables als procediments civils dels diferents Estats membres.

Les respostes a la consulta es poden enviar fins a 18 octubre 2019. La Comissió revisarà detingudament tots els inputs abans de finalitzar la comunicació.

El document de consulta està disponible aquí.

Fons

Les infraccions al dret de competència de la UE, com ara els càrtels o els abusos de les posicions dominants del mercat, causen danys molt greus, no només a l’economia en general, sinó també a empreses i consumidors particulars. Poden patir danys, per exemple, a causa dels preus més elevats o dels beneficis perduts per causa de l'exclusió d'un mercat.

Aquestes víctimes tenen dret a una indemnització per aquest dany. Poden obtenir aquesta indemnització mitjançant una acció per danys i perjudicis davant d'un tribunal nacional. El Directiva danys en aquest camp, que els Estats membres havien d'aplicar en els seus sistemes jurídics per 27 desembre 2016, ho fa més fàcil per a les víctimes de les pràctiques contràries a la competència per a l'obtenció de danys. Hi ha més informació sobre les accions de danys antimonopoli disponibles aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, antimonopolista, Negocis, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.