#JRC - El Centre de Recerca Conjunt de la Comissió Europea obre laboratoris de primer nivell mundial als investigadors

| Juliol 31, 2019

Els investigadors d’arreu d’Europa tindran encara més oportunitats d’utilitzar les instal·lacions d’última generació del Joint Research Center: després d’una primera ronda de la iniciativa d’accés obert, en la qual es van rebre gairebé propostes elegibles de 100 d’institucions de recerca 92, laboratoris més. del servei de coneixement i coneixement intern de la Comissió ja estan disponibles per a científics externs. Ara també podran dur a terme experiments amb solucions d’energia amb emissions zero i seguretat nuclear. Amb aquesta iniciativa, el JRC pretén impulsar la investigació científica i la competitivitat, així com augmentar la cooperació entre investigadors europeus.

El comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, responsable del Centre de Recerca Conjunt, va dir: “El Joint Research Center utilitza instal·lacions de classe mundial finançades per la UE per ajudar-nos a afrontar els reptes més pressents del nostre temps, des del canvi climàtic a la seguretat alimentària i la seguretat nuclear. Estic molt satisfet que ara estiguem fent més esforços per donar suport a altres persones que s’esforcen a resoldre problemes de la societat compartint els nostres laboratoris i instal·lacions amb científics brillants d’arreu d’Europa ”.

Des que el Joint Research Center (JRC) va obrir les seves instal·lacions en 2017, científics dels països veïns de 21 EU i 3 han estat realitzant experiments a 12 dels laboratoris del JRC a Geel (Bèlgica), Ispra (Itàlia) i Karlsruhe (Alemanya). La iniciativa s'està estenent a Petten (Països Baixos), seu dels laboratoris d'investigació en transport i energia del JRC. Investigadors de països de la UE i països associats a la UE 2020 Horizon Es convida a aplicar un programa de recerca abans del 30 de setembre.

Els laboratoris estan oberts per provar nous combustibles i la seguretat nuclear

A Petten ja estan obertes dues instal·lacions dedicades al desenvolupament de tecnologies de combustible d’hidrogen: la instal·lació de proves de tanc de gas d’alta pressió i la prova de piles de combustible i electròlisi.

L’hidrogen és un dels combustibles alternatius més prometedors, ja que no produeix emissions de diòxid de carboni. No obstant això, la tecnologia està en la seva infància i ha de desenvolupar-se abans que pugui ser utilitzada en lloc dels combustibles fòssils convencionals. A Petten, els investigadors faran experiments amb piles de combustible i dipòsits de gas en diferents condicions ambientals.

El JRC també obre dos laboratoris d’última generació dissenyats per a la investigació sobre materials actínids a Karlsruhe. Els elements actinídics són l’eix vertebrador de les tecnologies nuclears, com ara l’energia, l’exploració espacial o els tractaments mèdics. Els científics podran realitzar investigacions exploratòries per ajudar a desenvolupar nous equips o materials nuclears.

A partir del setembre, el JRC també accessibilitzarà diverses de les seves instal·lacions europees per a mesures de reaccions nuclears i dades de càries a Geel. Aquestes mesures ajuden a fer més segurs els reactors nuclears i a la manipulació de residus nuclears i a la protecció radiològica per als ciutadans i el medi ambient.

Fons

La darrera obertura de les instal·lacions segueix els dos primers anys compartits amb èxit de la infraestructura de recerca del JRC, amb els projectes completats de 12 i més de 30 en curs. Els resultats dels primers experiments ja estan tenint un impacte.

Per exemple, investigadors dels Països Baixos van realitzar experiments amb la màquina de barres Hopkinson més gran del món, al laboratori europeu per a l'avaluació estructural a Ispra. Necessitaven aquesta màquina per provar la resistència dels materials de “maó de fang” d’adobe contra explosions o explosions. Les estructures d’Adobe es troben a tot el món, inclosos els llocs implicats en conflictes militars o propensos a riscos naturals. Gràcies als resultats d'aquests experiments, els soldats de les missions de manteniment de la pau poden obtenir més informació sobre el bé que els protegeixen els edificis on operen.

Investigadors nuclears de Romania van realitzar experiments a la instal·lació GELINA del JRC a Geel, que s’utilitza per mesurar el comportament dels neutrons amb un nivell de precisió molt alt. Com que els neutrons són un component clau de les reaccions nuclears, les dades precises són essencials per a l’èxit de les tecnologies nuclears d’avantguarda: des de tractaments efectius i dirigits al càncer fins a una energia segura amb residus mínims.

A portal públic dedicat s’ha creat amb informació sobre tots els aspectes vinculats a la iniciativa d’accés obert de la JRC Research Infrastructure, inclosa la publicació de convocatòries, informació sobre les condicions i criteris d’accés, així com el procés de presentació. El JRC no obtindrà cap benefici en obrir les seves instal·lacions a usuaris externs.

Més informació

Accés obert a les infraestructures de recerca del JRC

Fitxa informativa al Centre Comú d'Investigació

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Recerca

Els comentaris estan tancats.