La Unió Europea i el PNUD ajuden les dones afganeses a estudiar al #Kazakhstan i #Uzbekistan

| Agost 1, 2019

La Unió Europea (UE) proporcionarà 2 milions d’euros (2.2 milions de dòlars) a les dones afganeses de 50 per donar suport a l’empoderament econòmic mitjançant l’educació i la formació a Kazakhstan i Uzbekistan com a part d’un projecte gestionat pel Programa de les Nacions Unides per al desenvolupament (PNUD).

Les dones de l’ONU també organitzaran escoles d’estiu sobre emprenedoria i treball en xarxa per contribuir a l’ocupació femenina després de l’estudi, va informar la UE al servei de premsa de Kazakhstan.

"Crec que el poble afganès ha de sentir i veure que la comunitat internacional s'uneix i dóna suport al procés de reconciliació del país. És per això que la UE ha decidit treballar molt estretament amb els països de l'Àsia central per donar suport a projectes que puguin ajudar a connectar els països veïns i els països de la regió, en particular els projectes i projectes de connectivitat dirigits a l'educació i l'ocupació, en particular les dones afganeses ", va dir l’alta representant de la UE i vicepresidenta Federica Mogherini.

La directora regional del PNUD a Europa i Àsia Central, Mirjana Spoljaric Egger, va assenyalar que la cooperació tècnica i l’intercanvi de coneixement entre els països poden tenir un paper important en la promoció del desenvolupament.

"Aquesta col·laboració crearà noves oportunitats de col·laboració i creixement transregionals", va dir.

Segons l’informe de desenvolupament humà del PNUD 2018, el 11% de totes les dones adultes afganeses han assolit almenys un nivell d’educació secundària i només hi treballen 19.5%, en comparació amb 37% i 87% per a homes, respectivament. A 2016-2017, més de la meitat de la població afganesa vivia per sota del llindar de pobresa.

“No podem construir el futur que desitgem i assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODD) sense la plena participació de les dones. Investir en dones i nenes és una de les millors inversions que pot fer un país en el seu futur ", va dir Yakup Beris, representant resident del PNUD a Kazakhstan.

Les sol·licituds de programes de batxillerat, màster i tècniques en agricultura, estadístiques aplicades i mineria estan disponibles per al juliol 22-Aug. 9 La subvenció cobreix el cost de la matrícula, l'habitatge, el viatge i un estipte mensual. Els becaris realitzaran un curs d’un any d’anglès a partir del mes d’octubre 2019-Maig 2020.

Els principals criteris de selecció són el coneixement de l’anglès (no inferior al nivell elemental) i la realització d’entrevistes amb membres de la comissió amb èxit.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Kazakhstan, Kazakhstan

Els comentaris estan tancats.