Augment de la barrera: les tendències positives estan configurant la indústria més dolça d'Europa

| Agost 1, 2019

Bones notícies per als xocoòlics europeus: la seva indústria preferida està creixent. La mida del sector europeu de la xocolata es preveu que arribarà a 57 mil milions de dòlars a mitjans de la pròxima dècada. Això representa una part important del total mundial de 162 mil milions de dòlars. Fins i tot toca el mercat nord-americà, que s'espera que superi els 22 mil milions de dòlars en valor.

Alemanya és la quota de mercat més gran del continent, que se situa en el 15 per cent. El Regne Unit, el govern del qual va estimar l'any passat que les exportacions de xocolata del país van valer més de 680 milions de £, una xifra significativa del 84% respecte dels milions de £ 370 registrats fa deu anys. De manera més àmplia, la fabricació de cacau i xocolata val actualment més de 1 mil milions de £ per l’economia britànica.

Arribant a la prestatgeria superior

No es tracta, tanmateix, del creixement brut. Les noves formes de demanda del consumidor impulsen diversos canvis en la indústria.

Una tendència marcada ha estat l’augment de la xocolata de primer pla. El Departament de Medi Ambient, Alimentació i Afers Rurals del Regne Unit ha constatat que els compradors estrangers "mostren un gust creixent" per les exportacions de xocolata de qualitat. Això reflecteix la tendència de l’estany, on segons les enquestes dels consumidors les marques premium ja representen gairebé el 20 per cent de les vendes dels productes dolços dels Estats Units. És una part considerable del mercat nacional que gairebé quatre cinquenes parts dels consumidors adults solen aprofitar regularment.

Estretament vinculat a aquesta tendència ha estat l’auge de la “xocolata artesana”. Durant la darrera mitja dècada, els bombons bombers independents, amb mètodes de producció artesanal, han estat buscant entrar a la quota de mercat de la “gran xocolata”. Busquen reflectir el ràpid creixement de la indústria cervesera artesana, que ja ha apartat milions de consumidors mundials dels grans cervesers establerts.

De fet, per satisfer la demanda creixent de consumidors nacionals i estrangers, el Departament de Comerç Internacional ha assenyalat que "el nombre de bombons independents al Regne Unit ha crescut en els darrers anys, amb més productes artesanals i especialitzats".

Et va bé

Una altra transformació important del mercat de consum ha estat el pas cap a productes més saludables. Al Regne Unit, els missatges sobre els perills del consum excessiu de sucre i greixos sembla que comencen a tenir un impacte en 2017, quan les marques més grans de 12 haurien de fer pèrdues per 78 milions de £; els beneficis de fabricants artesanals i independents de varietats orgàniques i més saludables, en canvi, van mantenir-se a l'alça.

La xocolata fosca també sembla ser cada vegada més popular. Segons la recent enquesta, la proporció de xocoòquics que escull xocolata fosca ha crescut fins a 48 per cent en els darrers anys. S'ha trobat amb moderació una oferta per a la salut del cor, l'artèria i el cervell.

Ha contribuït a impulsar la demanda de xocolata fosca i als productes elaborats amb substituts vegetals de la llet de vaca, ha estat l’augment continu del veganisme. Des de 2014, el nombre de vegans britànics s’ha quadruplicat: s’estima que 600,000 té ara una dieta basada en plantes o un 1.16% de la població. No s’espera que el creixement es redueixi en cap moment. Es calcula que la quarta part de la població britànica serà vegana o vegetariana per 2025 (amb poc menys de la meitat de tots els consumidors britànics que es diuen flexitaris).

"Sens dubte estem veient una major demanda de productes vegans, sense gluten i sense lactis", afirma Niels Østenkær, director general de la marca Simply Chocolate, amb seu a Copenhaguen. “Les marques s’estan ajustant a la cultura“ lliure ”. Aquells fabricants de xocolata d’alta gamma capaços de mantenir-se al capdavant d’aquesta demanda –amb un missatge clar, els valors i l’atenció a la qualitat– seran els guanyadors del demà ”.

Increment de la pressió per tornar verd

L'última, però en cap cas, és la crida creixent per a un sector de la xocolata sostenible. "Cap fabricant de xocolata seriós pot comprendre un futur per a la indústria sense una major sostenibilitat", afirma Østenkær. “Els consumidors ho exigeixen. Els inversors ho fan cada cop més, de fet, el nostre propietari, Alshair Fiyaz, insisteix absolutament en la sostenibilitat ”.

Tanmateix, a la indústria en general, queda molt per fer perquè es faci verd. Existeixen molts programes de certificació que prometen una major equitat i millors condicions per als agricultors de productes bàsics. Però l'Associació Internacional del Cacau, un organisme comercial, ha constatat que la proporció de cacau que es ven a tot el món amb el segell de Comerç Just es manté fins a 0.5 per cent. L'alerta prové de pors més àmplies de "rentat ecològic": el perill que suposa la multitud d'etiquetes i certificacions existents al mercat en l'actualitat, algunes potser no requereixen els més estrictes dels estàndards, sinó que es poden utilitzar com a truc de màrqueting.

Østenkær creu que la solució rau en adoptar un enfocament holístic: "Hem de garantir una garantia de sostenibilitat entre tots els llocs. És per això que a Simply Chocolate només utilitzem xocolata certificada per Cocoa Horizons, un programa que dóna suport als mitjans de vida dels agricultors, promou mètodes agrícoles viables i emprenedors, els ajuda a augmentar la productivitat i contribueix al desenvolupament econòmic de les seves comunitats, alhora que protegeix. el medi natural ”.

Per descomptat, fer sostenible la indústria de la xocolata va molt més enllà dels ingredients mateixos. Østenkær explica: "La xocolata depèn d'una complexa cadena de subministrament global, des del productor, fins a la fàbrica i la distribució. Hem d’assegurar el compliment en totes les fases d’aquesta cadena de subministrament. Per tant, el treball a nivell local és fonamental. És per això que produïm tota la nostra xocolata a mà a la nostra fàbrica de Copenhaguen ecològica, garantint que sabem exactament el que entra als nostres bars. Fins i tot estem instal·lant plaques solars al terrat per reduir la nostra petjada de carboni. "

La indústria europea de la xocolata no només s’està expandint, sinó que evoluciona, i en una direcció positiva. Els gustos canvien, les tendències dels consumidors canvien i la consciència sobre la sostenibilitat s'està desenvolupant ràpidament. És un moment emocionant a la terra de la xocolata.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Negocis

Els comentaris estan tancats.