#SecurityUnion - Entrada en vigor de normes més estrictes per als explosius i lluitar contra el finançament del #Terrorisme

Han entrat en vigor normes europees més estrictes sobre precursors explosius. Ajudaran a prevenir els actes terroristes limitant l’accés a les substàncies perilloses alhora que reforçaran les salvaguardies i controls per a la venda de productes químics perillosos que es poden desviar per a la fabricació d’explosius improvisats.

Les noves mesures prohibiran noves substàncies, harmonitzaran les regles per a compres en línia i fora de línia, limitaran l’accés al públic en general mitjançant una llicència per obtenir només determinats precursors sotmesos a restriccions i permetran una regulació millor. intercanvi d'informació entre empreses i autoritats nacionals. Avui també entren en vigor noves regles que facilitin l’accés transfronterer de les autoritats judicials i judicials a informació financera durant les investigacions penals.

Les noves mesures inclouen donar a les autoritats, les agències de recuperació d’actius i les autoritats anticorrupció un accés directe a la informació bancària continguda en els registres de comptes bancaris nacionals centralitzats. També asseguraran una major cooperació entre els serveis nacionals, Europol i les unitats d’intel·ligència financera, alhora que garanteixen garanties procedimentals i de protecció de dades robustes, d’acord amb la Carta dels drets fonamentals.

Els estats membres tenen ara uns mesos 18 per implementar les noves regles sobre l’accés als precursors d’explosius i dos anys per a les relacionades amb la informació financera. La Comissió Europea està a la seva disposició per proporcionar-los l’assistència necessària.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Defensa, EU, Comissió Europea, Radicalització, Seguretat, Terrorisme

Els comentaris estan tancats.