La Unió Europea i els Estats Units signen un acord sobre les importacions de #HormoneFreeBeef

La Unió Europea i els Estats Units, representats respectivament per l’ambaixador de la UE als Estats Units Stavros Lambrinidis, el cap de missió adjunt de la presidència finlandesa del Consell de la UE, Jani Raappana i el representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, han signat a Washington DC un acord que revisa el funcionament d’una quota existent per a la importació de vedella sense hormones a la UE.

Aquesta és una altra conseqüent de la cooperació que fomenta la Federació Declaració conjunta emès pels presidents Juncker i Trump el juliol de 2018 establint una agenda de comerç bilateral UE-EUA positiva.

A 2009, la UE i els Estats Units van concloure un Memorandum of Understanding (MoU), revisat a 2014, que proporciona una solució a una disputa de llarga durada a l’Organització Mundial del Comerç (OMC) sobre l’ús de certes hormones que fomenten el creixement en la producció de vedella. En virtut de l’acord, la quota de 45,000 tones de vedella no tractada amb hormona va ser oberta per la UE als proveïdors qualificats, que incloïen els Estats Units.

L’acord signat avui s’ajusta plenament a les normes de l’OMC i estableix que aquesta quantitat de tones 35,000 d’aquesta quota ara es destinarà als Estats Units, progressivament en un període d’anys de 7, quedant la quantitat restant disponible per a la resta d’exportadors.

El volum global de la quota obert a 2009 continua sense canvis, igual que la qualitat i la seguretat de la carn importada a la UE, que es mantindrà en compliment dels alts estàndards europeus.

L'acord es va negociar sobre la base d'un mandat dels estats membres de la UE i aprovat per ells en el Consell el juliol de 15 2019. El Consell ara recomanarà l’acord al Parlament Europeu per a l’aprovació formal, perquè pugui entrar en vigor en un futur proper.

Més informació

La UE i els Estats Units arriben a un acord sobre les importacions de vedella sense hormones

Comerç UE-Estats Units: la Comissió Europea recomana resoldre les disputes de l'OMC de llarga durada

Comentaris

Comentaris de Facebook

categoria: Una primera pàgina, EU, menjar, Els nous aliments, Aliments orgànics, Comerç, Els acords comercials, US

Els comentaris estan tancats.