L’alt representant / vicepresident #FedericaMogherini viatja als #Maldives

erToday (8 August), alta representant / vicepresidenta Federica Mogherini (A la foto) serà a les Maldives per a una visita bilateral. Es reunirà amb el president de les Maldives, Ibrahim Mohamed Solih, el ministre d'Afers Exteriors, Abdulla Shahid, i la ministra de Defensa, Mariya Didi. Federica Mogherini mantindrà un punt de premsa conjunt amb el ministre d’Afers Exteriors, Shahid, amb qui ella es va reunir per última vegada durant la visita del ministre a Brussel·les el 28 de juny.

També es dirigirà al Parlament sobre l'enfortiment dels lligams entre la Unió Europea i les Maldives, a invitació del president Mohamed Nasheed. La seva visita segueix decisió recent del Consell de la Unió Europea per revocar el marc de mesures restrictives contra les Maldives que havia adoptat el juliol 2018 a la vista de les circumstàncies polítiques que es deterioraven al país. L’aixecament de les sancions és una resposta directa a les eleccions parlamentàries pacífiques i democràtiques de l’abril 2019, la millora de la situació política general des que el president Ibrahim Mohamed Solih va prendre possessió del càrrec i el compromís del govern de consolidar el bon govern i la democràcia.

La visita també serà una oportunitat per reafirmar un compromís conjunt amb l’acció climàtica. La visita conclourà la visita de Federica Mogherini a la regió d'Àsia Pacífic que va incloure la seva participació en la Conferència post-ministerial UE-ASEAN, El Fòrum regional ASEANI a visita bilateral a Vietnam. Trobeu més informació sobre les relacions UE-Maldives aquí. La cobertura de la visita estarà disponible a EBS.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.