#EAPM: Backstop ... i de nou al quadrat?

| Agost 9, 2019

Salutacions, companys i benvinguts a la primera actualització d’agost, escriu Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada (EAPM) Director Executiu Denis Horgan.

Si ja esteu de vacances, esperem que resulti agradable. I prometem no mantenir-vos massa temps.

El Regne Unit ha d'abandonar la UE el mes d'octubre de 31, que sens dubte recordarà, i a mesura que ens avançem durant els mesos d'estiu, aquesta data és cada cop més gran.

Halloween no és gaire lluny, i les carbasses i les pomes de caramels ja apareixen a l'horitzó.

El nou primer ministre britànic, Boris Johnson, no ha sortit tan a l'horitzó, però tancat al cap sobre un parapet. Barrets de llauna a algú? Tots podríem necessitar-ne una, ja que és cada cop més probable que la sortida d'una sortida sense cap acord.

Boris i el seu company exigeixen l'eliminació del respatller irlandès com a precursor de les noves converses. Però segur que no passarà, així serà

Jonathan Powell va ser el principal negociador del Regne Unit a Irlanda del Nord de 1997-2007 i, en un article recent sobre Financial Times, va assenyalar el següent punt clau sobre el primer ministre Johnson: "No hi ha cap possibilitat que la UE abandoni el teló de fons com a condició prèvia per reunir-lo, encara que estiguessin disposats a discutir-lo cara a cara.

"I, sempre que el govern britànic no proposi una alternativa convincent per fer front a l'amenaça que suposa l'Acord de divendres sant que la Gran Bretanya abandona el mercat únic i la unió duanera i, per tant, es recuperi una frontera dura, la UE no pot retrocedir. ”

Tot sembla tranquil a Brussel·les. potser massa tranquil. Però actualment no hi ha sentit real del pànic. De fet, molts creuen que Boris es veurà frustrat per la seva amenaça de no-of-die-die, possiblement per un vot de desconfiança que obligui a eleccions.

Mentrestant, la sortida d’un altre conservador el deixarà sense majoria (actualment és només un, inclòs el DUP d’Irlanda del Nord).

A Gal·les, el conservador que estava assegut va ser deposat la setmana passada per un liberal demòcrata independentista, mentre que a Escòcia el darrer sondeig d’opinió suggereix que la majoria d’escocesos ara afavoreixen la independència, molts d’ells a causa de l’embolic del Brexit.

D'altra banda, en una sortida sense pacte, probablement ho farà gairebé tot el que la UE-27 no vulgui veure a l'illa d'Irlanda. Però tot i així no és cap problema.

El principal tema, per descomptat, és el restabliment d'una frontera dura, tot i que el Regne Unit diu que no serà la que en crea una.

Un portaveu britànic va dir recentment: "En cap cas crearem una frontera dura a Irlanda del Nord ni imposarem controls físics ni infraestructures de cap tipus a la frontera nord-irlandesa.

"Estem plenament compromesos a mantenir i protegir l'Acord de divendres sant."

El portaveu va afegir: "El fet és que l'Acord de retirada ha estat rebutjat tres vegades i no passarà en la seva forma actual, de manera que si la UE vol un acord, ha de canviar la seva postura".

La UE, almenys el dilluns (5 d'agost), no es va fer oberta, la portaveu principal de la Comissió Europea, Mina Andreeva, va dir als periodistes que ningú a Brussel·les preveu cap canvi de posició.

Andreeva va afegir que: "En un escenari sense acord, el Regne Unit es convertirà en un país tercer molt concretament sense disposicions de transició.

"I això, evidentment, provoca una interrupció important no només per als ciutadans i les empreses, sinó que també tindria un impacte econòmic greu, que tindria un impacte proporcionalment més alt al Regne Unit que als estats membres de la UE-27".

Si no s’aconsegueix cap acord, els funcionaris irlandesos seran obligats a imposar inspeccions fronteres i drets de duana a les mercaderies del Regne Unit, com a resultat directe de les normes de l’OMC i a la salvaguarda de la integritat del mercat únic de la UE.

Els subministraments mèdics als britànics podrien patir malament. Tal com ha assenyalat Politico, França obté una gran quantitat de productes farmacèutics dels Països Baixos, cosa que podria frenar les exportacions si hi hagués dubtes sobre la nova interpretació del mercat únic a Irlanda. Per tant, les mercaderies no arribarien a Calais i al Túnel del Canal.

Més de tres anys en la línia i la situació és, si és que, esdevenir més que menys complexa. Halloween realment podria ser una història de terror per a tots els interessats.

El meu cos és un temple

Un altre sondeig de l'Eurobaròmetre està acabat i veu els ciutadans de la UE citant la "salut i la seguretat social" com un dels tres "problemes més importants" als quals s'ha d'enfrontar el seu país. Les altres dues són l’atur i l’augment del cost de la vida.

Es preocupen els temes relacionats amb la salut i la seguretat social en sis nacions, a saber: Finlàndia (48%); Eslovènia (47%); Hongria (45%); Portugal (34%); Letònia (32%); i espera-ho ... el Regne Unit a 29%.

Deu països posicionen el segon lloc en salut i seguretat social amb les proporcions més altes a Suècia (42%), Irlanda (41%) i Dinamarca (40%).

Esteu escoltant, polítics? Doncs esperem que, segons una enquesta posterior de l'Eurobaròmetre, es demostra que, després de les eleccions al Parlament Europeu d'aquest any, els ciutadans de la UE tenen una confiança creixent al bloc i un optimisme creixent sobre el futur de la UE.

Una xifra rècord (56%) va dir que creien que els seus "comptes de veu" a la UE. Si alguna vegada hi hagués una crida als seus diputats, és segurament.

Segons els resultats, els britànics tenen menys fe en la UE que els enquestats de qualsevol altre estat membre, només el 29% va dir que tendeix a confiar-hi. Mentrestant, generalment, la confiança a la UE supera la confiança en els governs nacionals en prop de 10 punts percentuals.

La UE ha augmentat els resultats de les enquestes, dient: "En general, la UE es veu en una llum més positiva que en cap moment durant els últims anys 10".

Notícies HTA

El Consell Executiu de l'EUnetHTA ha estat ocupat i recentment ha adoptat el següent "Comprensió de l'UEnetHTA HTA". No us encanten aquests termes? "Comprensió." D'acord ...

Aquest text s'ha elaborat al llarg de diversos mesos de consulta amb el consell del projecte i explica que el Consell Executiu de l'UEnetHTA va acordar que l'ATH en el marc de les activitats de l'UEnetHTA es composa dels següents elements:

• Les avaluacions han d'informar la presa de decisions

• Les avaluacions no són ells mateixos processos de presa de decisions

• La informació hauria de ser rellevant per a qui prengui una decisió o usuari de l'avaluació. Una redacció excessivament excloent té el potencial de predeterminar la presa de decisions i s’han d’evitar formulacions com ara “no es poden treure conclusions”.

• Les avaluacions han d’incloure les millors proves disponibles en un moment determinat

• Les avaluacions han de formular específicament un “resum de les conclusions”

• Els resums han de procurar utilitzar un llenguatge científic clar i concis

Així que ja ho sabeu.

Mentrestant, la Comissió ha seguit la resolució legislativa del Parlament Europeu sobre la proposta de reglament sobre HTA i que modifica la Directiva 2011 / 24 / UE.

En essència, diu que acull l’enfocament positiu global que es presenta a la resolució i afegeix que, mentre espera la posició del Consell, es reserva la posició sobre les esmenes del Parlament Europeu.

En aquesta nota, la Comissió es va mostrar preocupada per algunes modificacions. Per als que teniu molta ganes, els problemes es plantegen en les esmenes 45, 49, 115, 116, 117 i 118. Sembla que la Comissió també està preocupada per l'esmena 153.

Així doncs, les propostes d’HTA esclaten a…

Europa necessita endurir-se

Un recent informe polític elaborat per Carl Bildt i Mark Leonard porta per títol: "Del joc al jugador: de quina manera Europa pot afrontar-se per si mateixa en els propers cinc anys."

En ell, els autors assenyalen que els últims cinc anys no han estat amables amb la política exterior de la Unió Europea.

"La UE ha estat menys rellevant, menys activa i menys unida del que s'esperava en els dies previs que van entrar en vigor el Tractat de Lisboa a 2010", escriuen.

Afegeixen que els propers cinc anys "encara podrien ser més difícils". Això es deu al fet que “el món segueix cap a un nou ordre basat en la competència geopolítica i l’armamentització d’enllaços econòmics, culturals i fins i tot mundials”.

"A mesura que la situació internacional descendeix en un miasma de competència geopolítica, els europeus corren el perill de convertir-se en jugades desgraciades en una lluita per a la preeminència entre la Xina, Rússia i els Estats Units", afegeixen.

Només per animar-nos a tots, Bildt i Leonard afirmen que la política exterior de la UE no és adequada per a la tasca de mantenir Europa segura en el món actual de la gran potència política i la incertesa.

Afegeixen que la confiança entre Brussel·les i els estats membres es va reduir i la política va reflectir el denominador comú més baix d'opinió popular.

Tot mirant de cara, consideren que els pròxims cinc anys "presagien una pressió aguda sobre Europa, sobretot, com Rússia, la Xina i els Estats Units minen les institucions multilaterals i consideren les garanties comercials, financeres i de seguretat com a instruments de poder en lloc de béns públics globals".

Suggereixen que el nou alt representant s’hauria d’avançar ràpidament per reconduir la presa de polítiques externes europees per exercir la sobirania estratègica, tot i que l’alt representant necessita més suport en aquesta estratègia.

En un missatge clar a la nova comissió d’Ursula von der Leyen, Bildt i Leonard asseguren que el nou equip de lideratge a Brussel·les necessita tornar a operar la defensa europea, construir l’autosuficiència d’Europa mitjançant un fort pilar europeu a l’OTAN i considerar innovacions com un Consell Europeu de Seguretat.

"Europa només construirà una major unitat abordant qüestions controvertides que es plantegen al Consell Europeu i al Consell d'Afers Exteriors. L’alt representant ha de jugar un paper molt més actiu en aquests debats ”, afirmen.

Tot això, sens dubte, hauria de mantenir von der Leyen, l'exministre de Defensa alemany, força ocupat per tirar endavant.

Mentrestant, us desitgem bona salut i bones vacances.

Quant a EAPM

L’Aliança Europea per a la Medicina Personalitzada reuneix els principals experts sanitaris i defensors dels pacients a Europa per millorar l’atenció al pacient, accelerant el desenvolupament, el lliurament i l’adopció de medicaments i diagnòstics personalitzats.

Fa una crida a la Comissió Europea, al Parlament Europeu i als estats membres de la UE perquè ajudin a millorar l’entorn regulatori per tal que els pacients puguin tenir un accés precoç a la medicina personalitzada i que es fomenti la investigació.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Aliança Europea per a la medicina personalitzada, salut, la medicina personalitzada

Els comentaris estan tancats.

Icona de menú esquerre