La incertesa prolongada pesa en les perspectives de creixement de la zona euro: #ECB

| Agost 9, 2019

La incertesa prolongada està disminuint les perspectives de creixement de la zona euro, sobretot per a les manufactures, va declarar el Banc Central Europeu en un Butlletí Econòmic regular el dijous (8 d'agost), escriu Balazs Koranyi.

Les tensions comercials són elevades i es manté el risc de Brexit sense acord, cosa que indica un creixement més dèbil de la zona euro al segon i tercer trimestre, va dir el BCE, que és en gran mesura coherent amb la seva declaració política després de la reunió de tipus d’interès de juliol.

El mes passat, el BCE va prometre més estímul en els pròxims mesos, posant un ritme de reducció i més obligacions de compra fixa sobre la taula a mesura que la perspectiva de creixement es deteriora enmig de la incertesa i la recessió de la fabricació.

Tot i així, les dades recents i els indicadors de l'enquesta continuen apuntant al creixement de l'ocupació positiu, que és probable que afavoreixi els ingressos de les llars i la despesa del consumidor, la qual cosa redueix la conseqüència del comerç feble per al bloc, va afegir el BCE.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, EU, Banc Central Europeu (BCE), Eurozona

Els comentaris estan tancats.