Els reptes i oportunitats de la #RefugeeCrisis

La crisi dels refugiats s’ha convertit en un repte creixent i ha estat revoltant la política global, i no hi ha una solució fàcil des del punt de vista històric. Durant el Dia Mundial dels Refugiats el 20 de juny d’aquest any, les Nacions Unides van publicar les darreres dades i estadístiques sobre les causes de la crisi de refugiats. Les dades mostren que hi ha més de 70 milions d’individus que van ser desplaçats amb força a tot el món a causa de guerres, conflictes o persecucions. Això ha duplicat el nombre de refugiats en anys de 20. La majoria dels desplaçats són originaris de països com Síria, Afganistan, Sudan del Sud, Myanmar i Somàlia.

El món actual està polaritzat fins a dos extrems; un costat és un món estable i l’altre és turbulent. El món estable té el paper d’un salvador. En canvi, un món turbulent està compost per aquells que es desesperen. Esperen estabilitzar el món, però només quan els sigui avantatjós. Tot i així, funciona d’una altra manera quan busquen oportunitats.

Clarament, no tothom entén que l’estabilitat és la clau de l’èxit.

A principis de juny d'aquest any, Walter Lübcke, president del Regierungsbezirk de Kassel a Alemanya, va ser afusellat a casa seva. Durant el període d’investigació, hi va haver moltes figures polítiques, entre les quals l’alcalde de Colònia, que va rebre una amenaça de mort. Com que Lübcke era conegut per donar suport a la política de refugiats de la cancellera alemanya Angela Merkel, la policia va especular que el seu assassinat podria estar relacionat amb les forces d'extrema dreta a Alemanya. Aquest cas d'assassinat ha provocat que la societat alemanya es desconfieu de l'extrema dreta.

Un informe anual de les Nacions Unides revela que el nombre de refugiats a tot el món ha assolit un nou màxim l'any passat. L’alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (l’ACNUR ha parlat contra la falta de cooperació en el tema dels refugiats en alguns països. A banda de 68.5 milions de refugiats, encara hi ha un gran nombre de migrants a l’estranger que busquen treballar i viure millor D'acord amb les dades estimades per l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM), el nombre de migrants a tot el món ha arribat a 258 milions, Entre els milions de refugiats 68.5, 41.3 milions es van desplaçar internament i 25.9 milions van fugir de guerres i persecucions. de 500,000 de l'any anterior A partir de les dades publicades per l'ACNUR, un terç dels refugiats mundials han fugit als països més pobres del món, però els països rics només han rebut el 16% dels refugiats en total. L'exili recent es va produir a Amèrica Central, on la violència i la fam han provocat la fugida de persones cap a països com Hondures, Nicaragua, El Salvador i Guatemala. La destinació hereva són els Estats Units. Tanmateix, com el president Donald Trump no els dóna la benvinguda, la majoria dels refugiats queden encallats a la frontera entre Estats Units i Mèxic.

Xina també ha creat el nombre més gran de refugiats de la història mundial, i la recent onada de refugiats es va produir a les 1950 i 1960s al darrer segle. Els refugiats són, sens dubte, una crisi per als països amb estructures estables perquè la integració dels refugiats a la societat requereix costos enormes i pot afectar l'estabilitat de l'estructura de la societat. No obstant això, els refugiats no sempre poden ser una crisi. La història mundial és realment creada pels refugiats i el país refugiat més típic són els Estats Units. Per tant, la crisi dels refugiats pot suposar un problema o una oportunitat per a altres, en funció de les condicions de desenvolupament del país.

Després de la Segona Guerra Mundial, França va acollir un gran nombre d’escriptors i artistes que havien perdut la llar a causa de la guerra. Per tant, Picasso i Sartre van establir les condicions per al renaixement francès de postguerra. A més d’això, Israel ha reunit un gran nombre de talents d’elit de tot el món, que contribueixen a l’actual Israel actual. L’antiga Unió Soviètica i l’Europa de l’Est eren tot el contrari. Molts talents culturals i tècnics van morir, i això no només va fer que la força nacional d'aquestes regions es reduís, sinó que també va reduir la població. Orient Mitjà era la base cultural i artística més important, però ara té el nombre de refugiats més gran del món. Es desconeix el parador dels pocs centenars d’elits culturals àrabs.

En resum, la crisi de refugiats continuarà. Aquest és un problema interminable per a tots els països i ningú no es pot quedar al marge.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Agenda Europea sobre Migració, FRONTEX, Immigració, Organització Internacional per a les Migracions (OIM), Opinió, Refugiats

Els comentaris estan tancats.