La Comissió llança dos projectes per donar suport a la cooperació i la innovació a les regions i ciutats de #Romania

La Comissió posa en marxa dos projectes per proporcionar experiència a les regions i ciutats romaneses, en cooperació amb el govern romanès i el Banc Mundial.

En el marc del primer projecte, els experts de la Comissió i del Banc Mundial ajudaran les capitals de comarca romaneses a desenvolupar vincles més forts amb la seva perifèria i a utilitzar finançament de la UE per a projectes que beneficien tota la zona urbana, no només el principal centre econòmic. Per exemple, els experts estudiaran com ampliar les xarxes de transport urbà o com cooperar millor en l’àmbit dels serveis públics per fer-les més accessibles.

Sota el segon projecte, un grup d’experts ajudarà les vuit regions romaneses a millorar la seva capacitat d’innovació i a millorar la cooperació entre centres de recerca i empreses per desenvolupar productes innovadors per al mercat. Aquest projecte es posa en marxa sota la secció “Recuperació de regions"Iniciativa", que ajuda a les regions de baixos ingressos i de creixement baix a estar al dia amb la resta de la UE.

El comissari de política regional i ampliació de veïnats i el comissari de política regional, Johannes Hahn, va dir: "Romania beneficiarà de recursos importants per invertir en desenvolupament urbà sostenible en el pressupost a llarg termini del pressupost de la UE 2021-2027. El treball dels experts de la Comissió i del Banc Mundial juntament amb les autoritats romaneses ajudaran a obrir el camí cap a l'èxit d'aquestes inversions. Paral·lelament, estem donant suport a les regions romaneses a mida que puguin capitalitzar els seus actius, cooperar entre ells i ser més innovadors. "

Una millor cooperació entre les capitals de comarca romaneses i la seva perifèria

El projecte se centrarà en ajudar les ciutats a desenvolupar projectes conjunts en els següents sectors: transport públic, medi ambient i economia circular, digitalització, emprenedoria i educació. L’objectiu és proporcionar millors serveis als ciutadans, fer un ús més eficient del finançament públic i assegurar-se que els desemborsaments positius arribin a les ciutats més petites dels voltants.

Concretament, els experts de la Comissió i del Banc Mundial ajudaran les ciutats romaneses a identificar sectors amb un gran potencial de cooperació intermunicipal, a ajudar-los a dissenyar un projecte conjunt, a aprofitar al màxim el finançament de la UE i a establir les condicions administratives adequades per a una cooperació duradora entre els socis.

El projecte està finançat amb 500,000 € del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. A finals d’aquest any, els experts emetran un informe amb recomanacions específiques que han d’ajudar Romania amb la planificació de diversos mil milions d’euros destinats a inversions urbanes i innovació regional al proper pressupost a llarg termini de la UE 2021-2027.

Regions més innovadores

Les regions romaneses rebran coneixements a mida de la Comissió i del Banc Mundial per tal de comercialitzar millor els projectes de recerca, construir la capacitat de transferència de tecnologia, crear llocs de treball en recerca i innovació (R + I) i promoure la innovació en petites i mitjanes empreses locals. Els experts ajudaran les regions a:

  • Donar suport a equips de recerca seleccionats i de gran potencial a les regions del nord-est i del nord-oest i ajudar-los a portar les seves idees innovadores al mercat;
  • facilitar la transferència i la difusió de coneixement i noves tecnologies entre organitzacions i empreses de recerca;
  • promoure la cooperació pública-privada, ajudant a les organitzacions públiques de recerca de les regions del nord-est i nord-oest a augmentar i millorar els serveis d’R + I proporcionats a les empreses i;
  • ajudar els empresaris de totes les regions romaneses a provar i millorar la viabilitat comercial dels seus prototips, a fi de crear un conducte robust de projectes preparats per rebre finançament europeu i nacional en el futur.

El projecte es durà a terme fins al final 2020, amb un pressupost de 2 milions d'euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional. El finançament de 110 milions d'euros encara està disponible en el marc de 2014-2020 Programa Operatiu Regional per donar suport a activitats de recerca vinculades especialització intel·ligent i transferència de tecnologia.

Fons

El Recuperació de regions La Comissió ha llançat la iniciativa per estudiar què retarda el creixement i la inversió a les regions de baixos ingressos i de creixement baix de la UE i com es poden utilitzar els fons de la UE per afrontar aquests reptes.

A 2016, es va iniciar una fase pilot a les regions del nord-est i del nord-oest romanesos amb l'ajut de la Centre Comú d'Investigació amb l’objectiu de desenvolupar, actualitzar i perfeccionar-neestratègies d’especialització intel·ligentés a dir, estratègies d’innovació industrial i regional basades en els punts forts competitius locals, que tenen com a resultat un conjunt o projectes que s’estan finançant actualment.

Aquests projectes contribuiran al disseny dels nous programes de Política de Cohesió. Per a 2021-2027, la Comissió va proposar una assignació total de més de 30.8 mil milions d'euros en finançament de la Política de Cohesió per a Romania, 6.1 mil milions d'euros més que en el període actual.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Romania

Els comentaris estan tancats.