#EHDS - Jornades Europees del Patrimoni 2019: els europeus i els turistes poden participar en més de 70,000 esdeveniments culturals a tot el continent

El 2019 Jornades Europees del Patrimoni (#EHDs), una iniciativa conjunta de la Comissió Europea i del Consell d'Europa des de 1999 i amb el suport de la Programa Europa Creativa a Europa es desenvolupa entre agost i octubre.

El tema d’aquest any és Arts i entreteniment. Les Jornades Europees del Patrimoni, que inclouen esdeveniments 70,000, són el major esdeveniment cultural participatiu del continent. Mostraran el valor del nostre patrimoni comú, destacant la necessitat de conservar-lo per a les generacions actuals i futures. Les activitats inclouen, per exemple, festivals, exposicions, tallers d'artesania, conferències i recorreguts. Des d'espectacles de carrer fins a sales de concerts, teatres i museus tradicionals, fins a cinema i mitjans socials, el patrimoni d'entreteniment europeu jugarà a escenaris locals, nacionals i europeus, per a visitants i convidats d'Europa i de l'estranger. També explorarà el paper de les noves tecnologies digitals en el patrimoni i la seva conservació per al futur.

El comissari d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsics, va dir: “Les Jornades Europees del Patrimoni són una gran oportunitat per als ciutadans europeus de connectar-se amb el seu patrimoni cultural. Són un element important del Marc d’Acció Europeu que vaig presentar el desembre passat per assegurar que l’Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018 tingui un impacte a llarg termini. Com que el patrimoni és fonamental per a les nostres societats i per vincular el nostre passat amb el nostre futur, ha de tenir el seu lloc al cor de la vida quotidiana dels ciutadans. Les Jornades Europees del Patrimoni tenen un paper important a l'hora de portar-lo allà mateix. "

Les Jornades Europees del Patrimoni reuneixen els ciutadans i posen de manifest la dimensió europea del patrimoni cultural als Estats signants de la 50 Convenció cultural europea. Podeu trobar més informació aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea

Els comentaris estan tancats.