Mercats oberts i condicions de joc igualades imprescindibles per arribar al proper #DigitalAge

| Agost 12, 2019

Until recently few people outside the business of building and operating telecommunications networks had heard of Huawei. That changed when we launched a line of smart phones and then tablets and consumer devices that have taken us to the very top of the consumer electronics industry, writes Simon Lacey.

Però abans de convertir-nos en una marca de consum, ja havíem establert una relació com un dels socis més fiables, de confiança, innovadors i competitius per als operadors, que durant molts anys havien estat maltractats aixafant la competència de preus i creixent despeses de capex.

Simon Lacey és vicepresident d’accés al mercat i facilitació comercial al departament d’afers del govern global de Huawei Technologies a Shenzhen

Per 2015 ens havíem convertit en el venedor mundial d'equips per a xarxes de telecomunicacions mòbils, un assoliment que no es va derivar en poca mesura dels mercats oberts i el terreny de joc igualat en el nombre creixent de països on fèiem negoci. Els operadors feia temps que esperaven l’entrada al mercat d’un nou jugador més innovador i més competitiu per oferir una alternativa als venedors antics que aleshores dominaven els mercats d’equips. I perquè aquest era el nou món de la desregulació de mercats, la liberalització del comerç i la integració econòmica després de la creació de l'Organització Mundial del Comerç a 1995, els mercats eren en gran part oberts i les barreres comercials eren mínimes.

Avui, l’obertura al mercat i la igualtat de condicions que han beneficiat tant Huawei com els milers d’altres joves empreses que integren el sector tecnològic global i l’economia digital moderna estan en atac. Si la trajectòria econòmica mundial és incerta, no és hora d’abandonar els principis que han servit tan bé l’economia mundial durant els darrers anys 60. Mentre estem al cusp d’una nova era digital, amb noves tecnologies com 5G disposades a aportar guanys de productivitat, beneficis, nous models de negoci i nous llocs de treball que ni tan sols podem imaginar avui, no hem d’abandonar els fonaments fonamentals que ens han aportat. fins ara, incloent en especial el compromís amb els mercats oberts i la igualtat. Els mercats han de romandre oberts a totes les empreses, independentment del seu país d’origen i tots els negocis han de ser tractats de manera igualitària en tots els àmbits de la legislació i la regulació. Només així podrem beneficiar-nos d’un entorn competitiu que premia el més eficient, el més innovador i el més centrat en el client.

Per a molts, aquests són temes preocupants, i per a qüestions com la ciberseguretat, la integritat de la xarxa, la seguretat del producte i la privadesa de les dades personals són preocupants per als governs, els operadors i els consumidors de tot el món. Però aquestes preocupacions no poden ser utilitzades com a front pels governs per justificar mesures que en realitat no són més que proteccionisme i nacionalisme econòmic. Ens hem de complir amb els principis fonamentals dels mercats oberts i un nivell de condicions de joc que siguin equitat bàsica per a les empreses i els consumidors de tots els països. Si no ho fem, ens arrisquem a afrontar les oportunitats econòmiques i els reptes que comporta el futur amb un braç lligat a l’esquena, a més de tancar la porta a altres trenta anys d’innovacions innovadores i els molts beneficis que prometen per a la nostra vida quotidiana.

Simon Lacey is vice president for Market Access and Trade Facilitation at Huawei Technologies’ Global Government Affairs Department in Shenzhen.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Negocis, Xina, La computació en núvol, dades, economia digital, Mercat únic digital

Els comentaris estan tancats.