La política oficial de la UE ha de reflectir el suport europeu a la resistència #Iran

| Agost 13, 2019

Fa temps que defenso una política ferma en el tracte amb la República Islàmica de l'Iran i no vaig estar de cap manera només entre els membres del Parlament Europeu, on vaig servir durant anys de 10. De fet, els partidaris d’alguna cosa com l’estratègia nord-americana de “màxima pressió” no es limiten ni a un costat de l’espectre polític, escriu Jim Higgins (a la foto, més amunt).

Exerceixen una gran varietat d’afiliacions polítiques i ubicacions geogràfiques i, si tenen alguna característica en comú, és probablement un reconeixement massa poc freqüent del fet que la comunitat internacional té opcions polítiques que no impliquen ni la guerra. el règim iranià existent.

Tot el que sé dels companys defensors de la màxima pressió es va confirmar el mes passat quan vaig assistir a una manifestació i conferència internacional a Albània, a la residència recentment finalitzada per a membres de 3,000 del grup líder de resistència democràtica de l'Iran, l’Organització Popular Mojahedina de l’Iran (PMOI / MEK).

Allà, la líder de l'oposició Maryam Rajavi (a la imatge superior) va reiterar que "els mullahs han arrasat la nostra terra", però també que el poble iranià està disposat a "reconstruir aquest país més bonic".

L'esdeveniment va ser una oportunitat per celebrar el paper del compost Ashraf-3 com a nova base d'operacions per a l'activisme en suport d'aquesta missió. Al mateix temps, es va mostrar la visió del MEK sobre el futur de l'Iran, una visió que ja era molt coneguda per la majoria dels dignataris polítics de 350 que van visitar diversos països de 47.

Sens dubte, tots aquests visitants van estar d’acord amb la descripció de Rajavi de l’actual govern iranià com a “tirania religiosa assassina, banquer central del terrorisme i titular mundial d’execucions”. I dins dels cercles polítics de les seves nacions, han segur que he tingut problemes amb la pregunta de per què les potències democràtiques del món mantindrien un enfocament conciliador per afrontar aquest règim.

Això és exactament el que han fet. Fins i tot els Estats Units, sota la seva administració presidencial anterior, van encapçalar els seus esforços per lliurar la millor font d’aprofitament d’aquest règim, a canvi d’unes restriccions molt limitades al seu programa nuclear i res més.

A més, molts responsables polítics occidentals continuen operant al suposar que no hi ha cap força organitzada per al canvi de règim a la República Islàmica o que, si es produís un canvi de règim, només comportaria un caos intern.

Res podria estar més lluny de la veritat. I la reunió a Ashraf-3 va servir per aclarir que hi ha una estructura de govern establerta preparada per ocupar el lloc de la dictadura teocràtica. El MEK i la seva coalició matriu, el Consell Nacional de Resistència de l'Iran (NCRI) han designat Maryam Rajavi per dirigir el país a través d'un període de transició posterior al col·lapse del règim existent, a l'espera de l'organització de les primeres eleccions lliures i justes d'Iran.

La presidenta electa del NCRI, la Sra. Rajavi, ha presentat un pla puntual 10 que ofereix un full de ruta per aconseguir-ho i aconseguir altres drets fonamentals per a la gent de l'Iran.

Les creixents tensions al golf Pèrsic haurien de ser prou raons per animar una part més gran del Parlament Europeu a impulsar una estratègia de màxima pressió aplicada mitjançant sancions econòmiques a totes les persones i institucions afiliades al règim, juntament amb diplomàtiques. aïllament de la República Islàmica en el seu conjunt.

L’ideal seria que es tanquessin les ambaixades iranianes arreu d’Europa com a part d’aquesta estratègia, i aquest resultat no hauria de ser difícil d’aconseguir a la llum de l’àmplia història d’aquestes institucions que s’utilitzen per facilitar els programes de terrorisme i finançament del terrorisme del règim iranià.

Tot i que recentment l'any passat, es van descobrir almenys mitja dotzena de trames terroristes iranians als països occidentals, inclòs un que tenia com a objectiu la reunió de desenes de milers d'expatriats iranians i centenars de partidaris polítics fora de París. Un diplomàtic iranià d’alt rang, aleshores estacionat a Àustria, va ser arrestat en relació amb aquesta trama.

Malgrat això, molt poca resposta va arribar per part de les capitals europees que van indicar que la República Islàmica gaudeix de la mateixa legitimitat sense investigar com sempre ha gaudit al sòl occidental.

Però molts eurodiputats van rebutjar aquesta legitimitat fa molt de temps. I també el poble iranià. Al començament de 2018, la República Islàmica es va veure afectada per protestes massives, i els residents de totes les ciutats i ciutats van cantar consignes com la “mort al dictador” i no fer cap secret del seu desig de canvi de règim. Avui dia, continuen les protestes associades i fins i tot els funcionaris iranians de més alt nivell han reconegut que el MEK té un paper principal en el moviment.

En aquestes circumstàncies, hauria de ser clar per a tots els responsables de la política occidental que el canvi de règim impulsat a nivell nacional és possible a l'Iran i que no hi ha una amenaça més gran d'inestabilitat després d'aquesta transició que abans. Cap altra nació necessita intervenir directament per aconseguir aquest resultat. Les potències occidentals només necessiten aplicar pressió econòmica, debilitar el règim i deixar clar que, malgrat els errors del passat, la comunitat internacional està ara del costat del poble iranià i de la seva legítima i resistent democràtica.

Jim Higgins és un ex polític irlandès de Fine Gael, membre del PPE al Parlament Europeu des de 2004 fins a 2014 que representa Irlanda, exvicepresident del Parlament Europeu i antic cap del govern.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Iran, Opinió

Els comentaris estan tancats.