Els secrets del calendari colorit de #EuropeanParlament

Calendari 2020 del Parlament EuropeuEl calendari 2020 del Parlament Europeu

Vermell, blau, rosa, turquesa ... No són les diferents tonalitats de l'arc de Sant Martí, sinó les diferents activitats que s'indiquen al calendari del Parlament.

El calendari del Parlament té un codi de color per mostrar a què es dediquen els eurodiputats empresarials. A continuació, es mostra una breu guia sobre els colors que guiarà els treballs del nou Parlament per als propers cinc anys.

Blau: Els grups polítics

Durant les setmanes blaves, els diputats europeus es reuneixen grups polítics mirar la legislació que vindrà a la sessió plenària. El grups polítics al Parlament es reuneixen diputats de diferents partits polítics nacionals, compartint la mateixa posició i afiliació política. Per formar un grup polític, un mínim d’eurodiputats 25 d’almenys set països diferents de la UE han de sumar esforços.

Rosa: reunions de la Comissió

Durant les setmanes roses, els eurodiputats participen a reunions del comitè, que estan obertes al públic i es transmeten en directe.

Cada eurodiputat pertany a un o més comissions parlamentàries, dedicat a un àmbit particular de la política europea, que va des d’afers exteriors a qüestions econòmiques, igualtat, educació i cultura. Cada comitè té representants de tot l'espectre polític.

El comitès proporcionar un fòrum per als eurodiputats procedents de diferents grups polítics per debatre els projectes de legislació, proposar esmenes, considerar les propostes de la Comissió Europea i del Consell i elaborar informes que es presentaran a la sessió plenària.

Vermell: sessions plenàries

Tot el treball realitzat durant les setmanes blaves i rosades culmina en setmanes vermelles, que marquen les sessions plenàries del Parlament a Estrasburg i Brussel·les.

Durant les sessions plenàries, els eurodiputats debaten qüestions importants i voten qüestions que van del comerç i la migració al medi ambient adoptant, modificant i rebutjant de vegades la legislació.

Turquesa: Treball fora del Parlament

En setmanes turquesa, els eurodiputats treballen fora del Parlament. Poden realitzar cirurgies a les seves circumscripcions o participar en reunions entre les delegacions del Parlament en què participen tots els diputats i parlamentaris de països no europeus.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Parlament Europeu

Els comentaris estan tancats.