La UE mobilitza 9 milions d'euros per afrontar la crisi alimentària #Haiti

La Unió Europea ha destinat 9 milions d'euros en ajuda humanitària com a resposta a la deterioració de l'alimentació i la nutrició a Haití. L’assistència humanitària cobrirà les necessitats essencials d’alimentació i nutrició de més de 130,000 persones que viuen a les zones més afectades.

"Per a la UE, la situació humanitària a Haití no és una crisi oblidada. Estem decidits a proporcionar un suport vital a les persones afectades per la crisi alimentària i nutricional del país. Aquest paquet s’afegeix a 12 milions d’euros assignats a 2018 per satisfer les necessitats urgents d’alimentació i nutrició dels haitians ”, va dir Christos Stylianides, comissari d’ajuda humanitària i gestió de crisi.

Els fons destinats beneficiaran les famílies que viuen a les zones més afectades per la crisi, així com els nens que pateixen desnutrició aguda. També es proporcionarà suport nutricional vital a més de 5,000 menors de cinc anys amb desnutrició aguda. Al mateix temps, la UE donarà suport a accions per reforçar l’anàlisi de la situació alimentària i millorar la qualitat de la resposta humanitària.

En el context de l’ajuda humanitària de la Comissió Europea, es presta una atenció especial a les víctimes de crisis oblidades, és a dir, a crisis humanitàries greus i perllongades en què les poblacions afectades no reben suficient ajuda internacional com és el cas d’Hait. Amb 404 milions d'euros assignats des de 1994, Haití és el principal destinatari de l'ajuda humanitària de la Comissió Europea a Amèrica Llatina i el Carib.

La nota de premsa està disponible aquí.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, L'assistència humanitària, finançament humanitària, món

Els comentaris estan tancats.