La Comissió Europea reforça el suport contra el terrorisme, la prevenció del #ViolentExtremisme i la construcció de la pau a #SriLanka

La Comissió Europea, a través de la seva Instrument que contribueix a l'estabilitat i la pau, ha destinat 8.5 milions d'euros per recolzar els esforços de Sri Lanka per prevenir l'extremisme violent, construir resiliència comunitària i promoure la pau i la tolerància. També contribuirà al procés de construcció de la pau a través de les persones desplaçades internament i els refugiats que podran tornar a la seva terra.

Aquesta assignació després de la reunió de l’alta representant / vicepresidenta Federica Mogherini a principis d’aquest mes amb el ministre d’Afers Exteriors de Sri Lanka, on va subratllar la disposició de la UE per donar suport a Sri Lanka davant els reptes del terrorisme i de l'extremisme violent. La Atacs terroristes de diumenge de Pasqua a Sri Lanka va matar persones 258 i en va ferir moltes més.

La prevenció i la resposta a atacs terroristes com aquest és un repte addicional per a Sri Lanka, juntament amb nombrosos altres reptes en el pas a una pau duradora després de molts anys de conflicte, com ara refugiats, desplaçats interns i terres identificades com a contaminants amb mines i restes explosius. .

El suport de la Comissió 8.5m € seguirà un enfocament de tres punts: donarà suport als responsables polítics de Sri Lanka, a les autoritats competents i a les branques de seguretat i judicial en la seva missió per prevenir i respondre a les amenaces i atacs terroristes de manera compatible amb els drets humans; se centrarà en la prevenció de l’extremisme violent i donarà suport a les parts interessades locals per desenvolupar i difondre campanyes positives de sensibilització, sobretot a través de col·laboracions amb actors mundials de les xarxes socials; i contribuirà a les darreres etapes del despreniment de les mines als tres districtes del nord de Sri Lanka i es centrarà en la construcció de la pau per reforçar la cohesió i la reconciliació nacionals.

Per obtenir més informació sobre les relacions UE-Sri Lanka, visiteu la pàgina web lloc web de la Delegació de la Unió Europea.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, Comissió Europea, Radicalització, Seguretat, Terrorisme

Els comentaris estan tancats.