#Huawei llança un nou sistema operatiu distribuït, #HarmonyOS

A la Conferència de desenvolupadors de Huawei, Huawei va llançar HarmonyOS, un nou sistema operatiu distribuït basat en microcernel dissenyat per oferir una experiència de cohesió per a usuaris a tots els dispositius i escenaris.

Huawei llança un nou sistema operatiu distribuït, HarmonyOS

Richard Yu, director general del Grup de Negocis de Consum de Huawei, va explicar els pensaments de la companyia que hi ha darrere de desenvolupar aquest nou sistema operatiu. "Entrem en un dia i una edat en què la gent espera una experiència intel·ligent holística en tots els dispositius i escenaris. Per recolzar-ho, vam creure que era important tenir un sistema operatiu amb millors capacitats de plataforma. Necessitàvem un sistema operatiu que suporti tots els escenaris, que es pot utilitzar en una àmplia gamma de dispositius i plataformes i que pugui satisfer la demanda dels consumidors de baixa latència i forta seguretat. "

"Aquests van ser els nostres objectius amb HarmonyOS", va continuar. "HarmonyOS és completament diferent de Android i iOS. Es tracta d’un sistema distribuït basat en microkernels que ofereix una bona experiència a tots els escenaris. Té una arquitectura fiable i segura i admet col·laboracions perfectes entre dispositius. Podeu desenvolupar les vostres aplicacions una vegada i desplegar-les de manera flexible en diversos dispositius. "

Huawei llança un nou sistema operatiu distribuït, HarmonyOS

Tradicionalment, es publiquen nous sistemes operatius al costat de nous tipus de dispositius. Ja amb 10 anys enrere, Huawei preveia un futur on la intel·ligència s'integraria perfectament amb tots els aspectes de la nostra vida i va començar a explorar com es pot oferir aquesta experiència, que transcendiria els límits de l'espai físic i abastaria diferents hardware i plataformes.

HarmonyOS és un sistema operatiu lleuger i compacte amb una potent funcionalitat, que s'utilitzarà primer per a dispositius intel·ligents com rellotges intel·ligents, pantalles intel·ligents, sistemes integrats en vehicles i altaveus intel·ligents. Amb aquesta implementació, Huawei pretén establir un ecosistema integrat i compartit entre dispositius, crear un entorn d’execució segura i fiable i proporcionar una experiència intel·ligent i holística en totes les interaccions amb tots els dispositius.

HarmonyOS: quatre característiques tècniques diferents

Una experiència intel·ligent, que és un escenari intel·ligent estableix una barra elevada per a la connectivitat, de manera que HarmonyOS va ser dissenyat amb quatre característiques tècniques diferents per complir la seva promesa als consumidors.

1 Sense problemes: primer sistema operatiu per a dispositius amb arquitectura distribuïda, que ofereix una experiència perfecta en dispositius

Adoptant l'arquitectura distribuïda i la tecnologia de bus virtual distribuïda, HarmonyOS ofereix una plataforma de comunicacions compartida, gestió de dades distribuïda, programació de tasques distribuïdes i perifèrics virtuals. Amb HarmonyOS, els desenvolupadors d'aplicacions no hauran de fer front a la tecnologia subjacent per a aplicacions distribuïdes, cosa que els permetrà centrar-se en la seva pròpia lògica de servei individual. El desenvolupament d'aplicacions distribuïdes serà més fàcil que mai. Les aplicacions integrades a HarmonyOS poden funcionar en diferents dispositius proporcionant una experiència de col·laboració perfecta en tots els escenaris.

2 Suau: motor de latència determinada i IPC d’alt rendiment

HarmonyOS abordarà els reptes de baix rendiment amb un motor de latència determinada i una comunicació inter-procés (IPC) d’alt rendiment. El motor de latència determinada estableix prioritats d’execució de tasques i límits de temps per programar amb antelació. Els recursos variaran cap a tasques amb prioritats més elevades, reduint la latència de resposta de les aplicacions en un 25.7%. El microcernel pot fer que el rendiment IPC sigui fins a cinc vegades més eficient que els sistemes existents.

3 Segura: arquitectura de Microkernel que remodela la seguretat i la fiabilitat des del fons

HarmonyOS utilitza un disseny de microkernel nou que ofereix una seguretat millorada i poca latència. Aquest microkernel va ser dissenyat per simplificar les funcions del nucli, implementar el màxim nombre de serveis del sistema possible en mode usuari fora del nucli i afegir protecció mútua de seguretat. El propi microkernel només ofereix els serveis més bàsics, com ara la planificació de fils i l’IPC.

El disseny del microcrèdel Harmony OS utilitza mètodes formals de verificació per canviar la seguretat i la fiabilitat des de la base en un entorn de confiança d'execució (TEE). Els mètodes de verificació formals són un enfocament matemàtic eficaç per validar la correcció del sistema des de la font, mentre que els mètodes de verificació tradicionals, com la verificació funcional i la simulació d'atacs, es limiten a escenaris limitats. Per contra, els mètodes formals poden utilitzar models de dades per verificar totes les rutes de programació.

HarmonyOS és el primer sistema operatiu que utilitza la verificació formal en el dispositiu TEE, millorant significativament la seguretat. A més, com que el microcrèdel HarmonyOS té molt menys codi (aproximadament una mil·lèsima quantitat del nucli Linux), es redueix molt la probabilitat d’atac.

4 Unificat: l'IDE de diversos dispositius permet que les aplicacions es desenvolupin una vegada i es despleguin a diversos dispositius

Desenvolupat per un IDE multi-dispositiu, una compilació unificada en diversos idiomes i un kit d’arquitectura distribuïda, HarmonyOS pot adaptar-se automàticament a diferents controls i interaccions de disseny de pantalla i és compatible amb el control arrastrat i la programació visual orientada a la vista prèvia. Això permet als desenvolupadors construir més eficaçment aplicacions que s’executen en diversos dispositius. Amb un IDE multi-dispositiu, els desenvolupadors poden codificar les seves aplicacions una vegada i desplegar-les a diversos dispositius, creant un ecosistema estretament integrat a tots els dispositius d'usuari.

El compilador HUAWEI ARK és el primer compilador estàtic que pot funcionar al mateix temps amb la màquina virtual d'Android, permetent als desenvolupadors compilar una àmplia gamma de llenguatges avançats en codi de màquina en un únic entorn unificat. Donant suport a la compilació unificada en diversos idiomes, el compilador HUAWEI ARK ajudarà els desenvolupadors a millorar molt la seva productivitat.

Pla de desenvolupament i desenvolupament d’ecosistemes

A la conferència d’avui, Huawei també va anunciar el full de ruta d’evolució d’HarmonyOS i el seu nucli. HarmonyOS 1.0 s'adoptarà per primera vegada en els seus productes de pantalla intel·ligent, que es llançaran a finals d'aquest any. Durant els pròxims tres anys, HarmonyOS s’optimitzarà i s’adoptarà gradualment a través d’una gamma més àmplia de dispositius intel·ligents, incloent-hi els portàtils, HUAWEI Vision i les unitats de capçalera del cotxe.

L’èxit de HarmonyOS dependrà d’un ecosistema dinàmic d’aplicacions i desenvolupadors. Per animar una adopció més àmplia, Huawei llançarà HarmonyOS com a plataforma de codi obert a tot el món. Huawei també establirà una fundació de codi obert i una comunitat de codi obert per donar suport a una col·laboració més profunda amb els desenvolupadors.

La Xina és la llar d'un fort ecosistema d'aplicacions i una base massiva d'usuaris. A mesura que avanci, Huawei posarà les bases de HarmonyOS al mercat xinès per després expandir-lo encara més a l’ecosistema global. Amb un focus especial en la prestació de valor nou i únic, Huawei obrirà i compartirà les seves capacitats bàsiques en àrees com la connectivitat, càmeres fotogràfiques i AI. Treballarà estretament amb els socis dels ecosistemes per oferir aplicacions i serveis que proporcionin als consumidors la millor experiència possible i aportin una nova vida a la indústria.

HarmonyOS aportarà nous beneficis increïbles als consumidors, venedors d’equips i desenvolupadors. Per als consumidors, aportarà una experiència intel·ligent cohesionada i potent en tots els aspectes de la seva vida. Per als venedors d’equips, els ajudarà a obtenir un avantatge de primera generació en l’època de l’experiència intel·ligent holística, on 5G, AI i IoT veuran un creixement explosiu. Al mateix temps, HarmonyOS permetrà als desenvolupadors guanyar més usuaris amb menys inversió i innovar ràpidament els serveis a tots els escenaris.

"Creiem que HarmonyOS revitalitzarà la indústria i enriquirà l'ecosistema", va dir Richard Yu. “El nostre objectiu és aconseguir que les persones siguin una experiència realment atractiva i diversa. Volem convidar a desenvolupadors de tot el món a unir-se a nosaltres mentre construïm aquest nou ecosistema. Junts, oferirem una experiència intel·ligent als consumidors en tots els escenaris. ”

Mitjans de Comunicació

Els productes i serveis de Huawei estan disponibles en més de països 170 i són utilitzats per un terç de la població mundial. S'han creat quinze centres d'R + D als Estats Units, Alemanya, Suècia, Rússia, l'Índia i la Xina. Huawei Consumer BG és una de les tres unitats comercials de Huawei i cobreix telèfons intel·ligents, PC i tauletes, serveis portàtils i serveis en núvol, etc. La xarxa global de Huawei es basa en gairebé 30 anys d’experiència en la indústria de les telecomunicacions i es dedica a oferir els últims avenços tecnològics a consumidors de tot el món.

Per a més informació.

Si voleu actualitzacions periòdiques sobre Huawei Consumer BG, seguiu-nos a:

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Xina, EU, les article, telecomunicacions, món

Els comentaris estan tancats.