Declaració de l’alt representant / vicepresident Mogherini i el comissari Stylianides sobre #WorldHumanitarianDay2019

Enguany Dia Mundial Humanitari, (19 d'agost), la Unió Europea va retre homenatge al compromís dels que arrisquen la seva vida a lliurar ajuda humanitària a tot el món, ja que el treball humanitari de risc afronta.

El respecte inequívoc del dret internacional, la seguretat i la seguretat dels treballadors humanitaris i el seu accés sense restricció a les persones necessitades són una preocupació principal per a la UE. 2019 també és un any clau pel Dret Internacional Humanitari, ja que es marca el 70th aniversari de les convencions de Ginebra.

Alta Representant / Vicepresidenta Federica Mogherini (a la foto) i el comissari de gestió d’ajuda humanitària i crisi Christos Stylianides van fer la següent declaració: “Les violacions del dret internacional humanitari continuen sent un dels reptes més crítics per a la protecció dels civils, així com la protecció dels treballadors i treballadors mèdics humanitaris. La violència contra els treballadors humanitaris afecta civils i impedeix que milions de persones puguin rebre ajuda per salvar la vida. Salvar vides no hauria de costar la vida. Al voltant de treballadors humanitaris 400 han estat víctimes d'atacs importants en 2018, convertint-lo en el segon pitjor any de la història. Més d'un terç van morir i l'altre terç va ser segrestat. El Dia Mundial Humanitari és una oportunitat per homenatjar aquests humanitaris dedicats i defensar la seva seguretat i seguretat. La humanitat, la independència, la neutralitat i la imparcialitat són els principis sobre els quals es fonamenta l’ajuda humanitària. Aquests haurien de protegir els socorristes, permetent-los funcionar lliurement. La UE i els seus estats membres són el líder mundial en assistència humanitària. La promoció de l’ajuda humanitària de principi i el respecte pel Dret Internacional Humanitari continua essent el nucli de la nostra participació internacional. "

La declaració està disponible online.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Dia Mundial Humanitari

Els comentaris estan tancats.