#Slovenia: la secció ferroviària actualitza la secció ferroviària a #Maribor

La UE inverteix 101 milions d'euros a partir de l'exercici 2012 Fons de cohesió per actualitzar la secció de ferrocarril entre les ciutats eslovenes de Maribor i Šentilj, a prop de la frontera amb Àustria en direcció a Graz. Les obres finançades per la UE tenen com a objectiu reduir els temps de desplaçament, augmentar la velocitat i la seguretat ferroviària i assegurar una major capacitat de transport de mercaderies a la línia.

El projecte augmentarà el nombre de trens que circulen entre Maribor i Šentilj de 67 a 84 per dia, tenint en compte els augments previstos de volum de trànsit per 2039 per aquesta part del corredor Bàltic-Adriàtic, a la xarxa transeuropea de transport principal.

La comissària del transport, Violeta Bulc, va dir: “Gràcies a aquesta inversió de cohesió, els locals i els turistes gaudiran d’un viatge més ràpid i segur entre Maribor i Šentilj i fins a la frontera. Espero que convenci la gent perquè deixi els cotxes a casa i adopti aquesta opció de transport més ecològic. A més, aquest projecte finançat per la UE permetrà un transport de mercaderies intensificat, que tindrà efectes positius en els llocs de treball, el comerç i el creixement del país. "

Les obres inclouen també la reforma de les estacions de Maribor Tezno, Maribor, Pesnica i Šentilj, millores al túnel de Šentilj i la construcció del túnel de Pekel. La nova línia ferroviària hauria d'estar operativa abans del mes de febrer de 2023.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, EU, Comissió Europea, Eslovènia

Els comentaris estan tancats.