La UE anuncia una contribució rècord de 550 milions d'euros per salvar 16 milions de vides de #AIDS #Tuberculosis i #Malaria

La UE ha anunciat un compromís de 550 milions d'euros El Fons Mundial durant la cimera de G7 a Biarritz. El Fons és una associació internacional per lluitar contra la sida, la tuberculosi i la malària a tot el món. El seu treball ja ha salvat 27 milions de vides des que es va crear a 2002.

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va afirmar en aquesta ocasió: "La UE ha estat un gran defensor del Fons Mundial des de la seva creació, quan semblava que les epidèmies de sida, paludisme i tuberculosi semblaven immillorables. I avui estem anunciant una aportació rècord de 550 milions d'euros més. Esperem que la comunitat internacional segueixi la demanda i intensifiqui la lluita per complir l'objectiu del Fons de posar fi a les epidèmies d'aquestes malalties per part de 2030 ".

El president del Consell Europeu, Tusk, que va representar la UE al G7 d’aquest any, va fer l’anunci a Biarritz. Arriba a la conferència de donants del Fons Mundial que tindrà lloc a l'octubre a Lió, ja que es necessita més suport perquè els països en desenvolupament puguin millorar els seus sistemes de salut, assolir una cobertura sanitària universal i ajudar a acabar amb les epidèmies de 3 per 2030.

El Fons Global pretén recaptar almenys 12.6 mil milions d'euros (14bn de dòlars americans) per al període 2020-2022. Per part de 2023, aquests fons haurien d’ajudar a salvar un milió de milions de vi addicionals, evitar a 16 milions d’infeccions, reduir la meitat de mortalitat per sida, tuberculosi i malària a la meitat i construir sistemes de salut més forts.

La promesa es fa amb el supòsit que el nou marc financer plurianual de la UE per al període 2021-2027 i el nou instrument d’acció exterior, que proporcionaria el pressupost per a la promesa actual, s’adopten de manera àmplia segons les línies proposades per la Comissió Europea.

Fons

El Fons Mundial

Més del país 60 ha contribuït al Fons Mundial. Només a 2017, el fons va proporcionar a 17.5 milions de persones amb teràpia antiretroviral per al VIH, va distribuir 197 milions de mosquiteres per protegir nens i famílies de la malària i va provar i tractar 5 milions de persones per la tuberculosi.

Des de la seva creació, la Comissió Europea ha contribuït amb més de 2.6 milions d'euros al Fons. Juntament amb el suport addicional dels països de la UE, la contribució global de la UE representa gairebé el 50% de tots els recursos rebuts pel Fons Mundial.

Suport global de la UE a la salut als països en desenvolupament

A més de les contribucions globals de 1.3 € que es van fer a iniciatives globals com el Fons Global, la Global Vaccination Alliance (GAVI) o el partenariat universal de cobertura sanitària de l’OMS, la cooperació per al desenvolupament de la UE recolza amb 1.3 mil milions d’euros addicionals al sector sanitari dels països 17 (majoritàriament a Àfrica) durant el període 2014-2020.

En salut global, la UE se centra en una assistència sanitària equitativa i accessible, la sostenibilitat dels sistemes de salut, els drets humans, les dones i les nenes i la implicació del sector privat.

Més informació

Q&A - La UE i el Fons Mundial per lluitar contra la SIDA, la tuberculosi i la malària

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Malalties, EU, salut, Malària, Tuberculosi

Els comentaris estan tancats.