Iniciativa de compromís principal que es llançarà en els primers tres mesos de la nova #Comissió

| Setembre 2, 2019

Ursula von der Leyen es va dirigir al Parlament Europeu, juliol de 2019

La Comissió Europea té previst llançar una campanya de compromís amb els ciutadans a tota la UE per presentar les seves prioritats polítiques en els seus "primers cent dies" de mandat, escriu Catherine Feore.

En un projecte de document que explica les prioritats de la Comissió Europea, tla propera comissió acordarà el que descriuen com a “narrativa conjunta” al primer seminari universitari, que es presentarà a través del que descriuen com a “a cicle de consultes a diversos nivells ”sobre el terreny.

L’esborrany del document revela que es recolzarà amb una operació “de tornada a l’escola” a gran escala, que es portarà a terme en cooperació amb les autoritats regionals nacionals, acompanyada d’un important esforç de comunicació que inclou: converses a l’estil TED; una nova sèrie de podcast amb periodistes de tota la UE; i, 'tot' comissaris participants en diàlegs ciutadans. Mentre que alguns dels actuals comissaris van participar en discussions similars amb el públic, altres van ser menys que entusiastes.

El nou enfocament sembla mirar al Gran Débat del president francès, Emmanuel Macron, llançat el gener de 2019, en resposta a les 'Gilets Jaunes' i un sentiment general que el govern no escoltava. El compromís de Macron va durar dos mesos i va implicar reunions de l'ajuntament, una consulta en línia i un "llibre de greuges" en què els ciutadans podrien comunicar a l'estat quines polítiques dificultaven el dia a dia.

Tla idea és que això període extens la consulta es nodrirà de les àrees de política i les propostes legislatives reals que surten en els mesos o anys posteriors als primers cent dies. El document de la Comissió té cura d’aclarir que de cap manera no usurpen el paper del Parlament Europeu i volen adoptar un enfocament “complementari” i “nutritiu”.

Com la iniciativa sobre el Futur d’Europa, on cada cap de govern es va dirigir al Parlament Europeu, la Comissió està desitjosa d’implicar els estats membres. Una de les lliçons del Brexit és que permetre als ministres i caps de govern de la UE-27 criticar constantment i culpar Europa o Brussel·les de tots els problemes, no només perjudica la UE en general, però fa més difícil que cada estat combatgui les veus domèstiques anti-UE.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, EU, EU, Comissió Europea, política

Els comentaris estan tancats.