#Milk, #Fruits i #Vegetables distribuïts als escolars gràcies al programa de la UE

| Setembre 3, 2019

Amb l’inici d’un nou curs escolar, el sistema de fruita, verdura i llet escolar de la UE es reprendrà als països de la UE participants per a 2019-2020.

El programa escolar de la UE té com a objectiu promoure una alimentació saludable i dietes equilibrades mitjançant la distribució de fruites, verdures i productes lactis alhora que proposa programes educatius sobre agricultura i bona alimentació.

Més de 20 milions de nens es van beneficiar d’aquest programa durant el curs escolar 2017-2018, que representa el 20% dels nens de tota la Unió Europea.

El comissionat d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan, va dir: “L’adopció d’hàbits alimentaris saludables des de ben jove és important. Gràcies al règim escolar de la UE, els nostres joves ciutadans no només gaudiran de productes europeus de qualitat, sinó que també aprendran sobre nutrició, agricultura, producció d’aliments i el dur esforç que comporta. ”

Al programa escolar es destinen un total de 250 milions d'euros al règim. Per a 2019-2020, es van reservar 145 milions d'euros per a fruites i hortalisses, i 105 milions d'euros per a llet i altres productes lactis. Tot i que la participació en aquest sistema és voluntària, tots els estats membres de la UE van optar per participar-hi, tant per a una secció com per a la totalitat del sistema. Les comissions nacionals per als països de la UE que participen en el règim d’aquest curs escolar van ser aprovades i adoptades per la Comissió Europea el març de 2019. Els països també poden sumar ajuts de la UE amb fons nacionals.

Els estats membres poden decidir la manera d’implementar el sistema. Inclou el tipus de productes que rebran els nens o el tema de les mesures educatives posades en pràctica. No obstant això, l’elecció dels productes distribuïts s’ha de basar en consideracions de salut i ambientals, estacionalitat, disponibilitat i varietat.

Més informació

Esquema de fruites i hortalisses i llet de la UE

Fets i xifres clau per al règim escolar de la UE a 2017 - 2018

Pack de recursos del professorat

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Dieta, Comissió Europea, menjar, salut

Els comentaris estan tancats.