"Estem desesperats": els estudiants amb discapacitat es queden sense solució quan els alumnes tornen a l'escola

| Setembre 4, 2019

Voler obtenir una educació, però no rebre-la: Aquesta és la trista realitat per a desenes de milers de nens i adolescents amb discapacitat intel·lectual a Europa, segons Inclusion Europe, una organització que defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. Quan el terme comença a la majoria dels països europeus, els estudiants amb discapacitat intel·lectual encara no han trobat una escola que els acceptés, se'ls ostraci en "escoles especials" o només se'ls permet assistir a hores reduïdes. Actualment, s'està reclamant la situació a països com França i Irlanda, mentre que a Romania no es tracten denúncies de violència i abusos.

Segons el Centre Europeu per als Drets dels Infants amb Discapacitat, a Romania, més de 31,000 nens amb discapacitat estan segregats a les escoles especials de 176 i gairebé 18.000 no reben educació. La majoria dels que assisteixen a l'escola són víctimes de tractes cruels, inhumans i degradants per part de professors i personal de suport, incloent pallisses, sedacions, restriccions propenses, etc. Malgrat el nombre elevat de denúncies penals registrades (a 30% de les comarques romaneses), fins al moment no s'ha fet cap acció. ha estat pres pel govern.

Romania no és l’únic país amb problemes a l’hora d’incloure’ls a l’escola ”

"El període d'espera és de 4 anys"

A França, pares i estudiants han començat a obrir-se sobre els obstacles que es van obrir al lloc web marentree.org: La plataforma recull testimonis d’alumnes amb discapacitat i pares i parla sobre “milers de nens francesos amb discapacitat que no poden anar a l’escola com els altres”. Per exemple Evangelline, d’anys 7, que té una discapacitat intel·lectual a més de l’autisme i el TDAH. No assisteix a l’escola: “Evangelline és a la llista d’espera d’una escola especial. Però el període d’espera és de 4 anys, i l’escola ens ha dit que seria una tasca complexa que rebessin a la nostra filla. ”

Un pare d’Abdoul Rahmane, de 16 anys, que té síndrome de Down i autisme, explica: “Es queda a casa amb mi sense cap cura des de la llar d’infants on vaig haver de lluitar per la seva integració. Estem desesperats ”.

D'altra banda, a Irlanda, el sistema de "horari reduït" generalitzat pot vulnerar els drets constitucionals dels nens, segons organitzacions com Inclusion Ireland que recentment han iniciat campanyes sobre aquest tema. La situació afecta els nens de viatgers i molts nens amb necessitats especials. Dins del sistema, es pot considerar que els nens són "presents", fins i tot si només van a l'escola durant una hora de 1 o menys, i la pràctica "no es registra ni es registra". Actualment s’està examinant el tema, però fins que no es prenguin més accions, els nens continuen tenint un horari reduït per gestionar problemes de comportament o quan les escoles es veuen incapaços de satisfer les seves necessitats.

Inclusió a l'escola: Sovint no està ben executat

Altres exemples de Noruega, Finlàndia o Lituània mostren que la inclusió a l'escola sovint no està ben executada, amb una manca de recursos i formació que impedeix que els alumnes accedeixin a l'escola més propera a ells, obligant-los a assistir només a temps parcial o a optar a una escola especial. que pot estar molt lluny de la seva família. “El dret a l’educació està clarament recollit a l’article 24 de la declaració de l’ONU pels drets de les persones amb discapacitat”, explica Jyrki Pinomaa, presidenta d’Inclusion Europe. "Qualsevol restricció d'aquest dret és una violació directa de la CRPD de les Nacions Unides". Inclusion Europe demana a tots els països europeus que destinin els recursos necessaris perquè tots els alumnes puguin assistir a l'escola que triïn, sense ser discriminats per raó de discapacitat.

Quant a Inclusion Europe

Inclusion Europe és el moviment europeu de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies. Amb els membres de 74 als països europeus de 39, representa més de 7 milions d'europeus amb discapacitat intel·lectual i molts milions de familiars i amics, en conjunt, més de 20 milions de persones. l’organització té una trajectòria d’any 30 en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies a nivell europeu. Una part d’Inclusion Europe és EPSA, la plataforma europea d’autodevistes.

Més informació

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Educació, EU, França, Irlanda, Romania

Els comentaris estan tancats.